Zolder

D&D favorieten: januari

Traditiegetrouw is en blijft januari toch een vrij tamme maand. Ook bij ons viel er in de eerste 31 dagen van 2018 niet veel bijzonders te beleven. Ja, we begonnen het jaar natuurlijk met een knal, junkie Sander kickte af van zijn geliefde neusspray, Nederland startte zijn zoektocht naar de Mol, we zagen verrekte veel goede films, proostten op (en in) het weekend en dat was het eigenlijk wel. Voor ons doen stond er dus niet heel veel in de agenda.

Oh ja, misschien wel leukste nieuws van januari. Er komt binnenkort weer een gloednieuwe D&D Pop Up aan, dus lees snel verder voor meer info 😉


3, 2, 1, Happy New Year

We zien niet vies van een clicheetje, dus daar komt 'ie nog één keer: man, wat lijkt 2017 alweer eeuwen geleden. Het was toch echt 'pas' 31 dagen terug dat we rond dit tijdstip de champagne in de ijskast legden voor weer een legendarische avond. Net als vorig jaar nodigden Jochem en Hester ons weer uit om hun huis op zijn kop te zetten. Toch zeer genereus gezien de puinhoop die het de editie ervoor gaf! Veel hapjes, gin & tonic-pong, de nodige potjes 30 Seconds, knallen met prosecco, borrelen met onbekende buurvrouwen en daarna door naar een feestje. Yes, 2018 zijn we weer in stijl begonnen.


#officelife

Printpapier, ordners, nietmachines, cartridges, gekleurde markers en paperclips. Nee, echt sexy materiaal is het niet. Maar het is wel verrekte handig. Want wij zijn vast niet de enigen waarbij de cartridge leeg is nét op het moment dat er buiten een kleine tornado huishoudt... Voorlopig hoeven we hier op kantoor gelukkig geen steen, papier, schaar meer te doen over wie nieuwe kantoorartikelen moet halen. Van Engelbert Strauss kregen we een hele lading vol megahandige artikelen. Van genoeg post its om alle ramen 3x mee te behangen tot een hoeveelheid potloden waar zelfs de gemiddelde Ikea jaloers op is. Chill!


Een goede televisiemaand

Op televisiegebied was januari een topmaand. Netflix knalde onder andere End of the F**cking World online. Leuk, maar eerlijk gezegd niet zo'n mega hype waard. De nieuwste afleveringen van Homeland mag je daarentegen echt niet missen. Anders spannend dan voorgaande seizoenen, maar zoals altijd ontzettend goed.

Ook op de ouderwetse beeldbuis verschenen er deze maand heel veel aanraders. Natuurlijk heb je bij De Luizenmoeder allang gegierd om de taferelen op basisschool De Klimop. Hallo allemaal, wat een heerlijke televisie. Maar Sander's aanrader voor januari is Door het hart van China. In de nieuwe serie van Ruben Terlou reist hij opnieuw door - je raadt het nooit - China. Fascinerende televisie met in de hoofdrol het land waar we zoveel over horen, maar eigenlijk zo weinig van weten.

Hoogtepunt tot nu toe. Een familie die hun overleden oom met een opblaaspop begraven zodat hij niet alleen aan zijn volgende leven hoeft te beginnen. Dat kunnen ook alleen de Chinezen bedenken.


En een uitstekende bioscoopmaand

Inmiddels hebben we alweer ruim 5 jaar onze Pathé Unlimited-kaart en gaan we elke week trouw naar de bios. Soms draait er weinig bijzonders, maar dat was in januari zeker niet aan de orde. Eigenlijk hebben we stuk voor stuk goede films bekeken.

Molly's Game. Erg vermakelijk. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Niet voor niets winnaar van veel Emmy Awards. Jumanji: Welcome to the Jungle. Lekker flauw, maar stiekem wel erg grappig. Darkest Hour. Knap staaltje acteerwerk van Gary Oldman als Winston Churchill. En als laatste Downsizing. Toffe insteek, alleen jammer dat die een beetje te politiek correct wordt aan het einde. Allemaal een retourtje bioscoop waard.


Annie houd jij mijn tassie even vast?

Soms kom je websites tegen waarop je eigenlijk alles tof vindt. Brandfield is daar een perfect voorbeeld van. Eerlijk gezegd hadden we nog nooit van hun gehoord, tot ze ons benaderden voor een samenwerking. Dat wilden jullie dudes natuurlijk wel! Rick scoorde een zeer tof horloge van LEFF Amsterdam en Sander een nieuwe rugzak van Eastpak. Vet toch? Binnenkort meer 😉


Tippie van Rick

Je kunt hem gerust Rick R. de Vries noemen, want op jaarbasis speurt die jongen een hoop af. En dan hebben we het niet over onopgeloste moordzaken. Dat durft die niet aan. Maar een uitgebreide zoektocht naar nieuwe DJ's is wel aan hem besteed. Zo ontdekte Rick deze maand Denis Sulta. Deze Schotse DJ draait echt ontzettend fijne sets. Lekker funky doorbeuken. Wij houden ervan!Tijd voor een nieuwe pop up

Yes, eindelijk is de definitieve kogel door de kerk. In maart verlaten we het digitale web voor een nieuwe Dudes & Dont's Pop Up. Dit keer bouwen we Bij 't Raadhuys in Barneveld om tot gezellige winebar. Verwacht heel veel wijn, nog meer wijn, bijpassende hapjes, wijn, kekke deuntjes uit de speakers en vooral een hoop gezelligheid. Voor de zekerheid: hadden we al gezegd dat er wijn is?

Houd onze Facebook in de gaten voor meer informatie. Daarop gaan binnenkort ook de reserveringen los 😉


Op de planning februari

Verandering van spijs doet leven. Daarom voegen we gewoon probleemloos een nieuw kopje toe aan ons favorietenartikel. Waar januari toch wat matigjes was qua feestjes en uitstappies maakt februari dat nu al meer dan goed. Bring it on!

Pleinvrees On Tour
Wanneer onze favoriete organisator een feestje geeft, dan is succes gegarandeerd. De tickets zijn dan ook al maandenlang in ons bezit voor Pleinvrees On Tour in Tivoli. De line up bestaat uit: Lövestad, Giorgia Angiuli, Reinier Zonneveld, Gabriel Ananda b2b Olivier Weiter en Seth Schwarz. Zoveel zin in! Wie zien we allemaal daar?

Hoempaloempalalalala
Belofte maakt schuld. Zo belandde we vorig jaar voor het eerst in ons leven in het Carnavalsgedruis. Mede door de vele liters bier beviel dat stiekem best wel. Zo erg zelfs dat we er ook in februari weer vrijwillig aan gaan geloven. Ja, we beseffen ook dat het ongeloofwaardig klinkt uit onze monden. Nu alleen nog een geschikte outfit en proberen niet onze telefoon kwijt te raken.....

Op naar Praag
Al jarenlang wil onze bff Björn een keer met zijn drieën het buitenland onveilig maken. Tijd om de droom van deze sympathieke - kuch - knul te vervullen. Wellicht dat we het laatste weekend van de maand gaan of anders iets later. Hoe dan ook gaan we in februari sowieso de vliegtickets en Airbnb fixen. Dus alle tips zijn welkom 😃

Rick & Sander