Kijkbuis

Tip van de dudes: Homeland

Wees gewaarschuwd! Homeland is een serie die je geheid in één keer gaat bingewatchen. Vanaf morgen (16 januari) knalt Netflix seizoen 6 eindelijk online. Wat er ook alweer in het vorige seizoen gebeurde? Een kleine opfrisser leek ons wel handig.

Ik zal eerlijk bekennen dat het even duurde voordat ik overtuigd werd door Homeland. Maar inmiddels is het een serie die ik aan iedereen aanraad. Vooral seizoen 5 behoort tot de betere seizoenen. Door de ongekende spanning en door Berlijn. De grauwe stad geeft een extra ruwheid aan het verhaal. Altijd goed!

Seizoen 5 in het kort

Carrie heeft de CIA vaarwel gezegd en leidt de beveiliging van Otto Düring. Deze Duitse filantroop komt weleens op plekken als Syrië en Irak. Iemand met ervaring in de regio is dan wel handig. Zie daar Carrie. Oh ja, ondertussen is ze moeder geworden van dochter Frannie.

Heel even lijkt alles ‘normaal’ te gaan, maar dat duurt uiteraard niet lang. Saul komt langs met een aanbod terug te keren bij de CIA. Dit kan Carrie niet echt waarderen en laat het aanbod links liggen. Ondertussen blijkt de ex-agente nog altijd doelwit te zijn. Mede dankzij Allison, het hoofd van de CIA in Duitsland. Ze doet niet alleen vieze dingen met Saul, maar speelt ook al 10 jaar informatie door aan de Russen. Iets wat ze uiteindelijk met de dood moet bekopen.

Dan is er ook nog onze held Quinn. Hij wordt - na een poging er zelf een eind aan te maken - opgevangen door een groep jihadisten. Zij plannen een aanslag in Syrië en besluiten Quinn later erbij te betrekken. Niet Syrië, maar Berlijn blijkt al die tijd het doelwit te zijn. Voordat hij kan ontsnappen sluiten de jihadisten Quinn op en testen het dodelijke gas sarin op hem. Schuimbekkend en in coma blijft onze held achter in het ziekenhuis.

Het seizoen sluit af met Carrie die op het nippertje de terroristische aanslag verijdelt. Ook zegt ze nee tegen het aanbod van Otto Düring om zijn levenspartner te worden. Én ontdekt Carrie Quinn’s liefde voor haar. Maar wat nu? Zal ze terugkeren bij de CIA? En hoe gaat het met arme Quinn? Genoeg vragen voor seizoen 6!


Waarom ik zin heb in Homeland seizoen 6

1. Een nieuwe president

De focus ligt in dit seizoen op de periode tussen Election Day en de inauguratie van de nieuwe president. Of beter: presidente. Met Hillary Clinton in hun achterhoofd kozen de schrijvers van Homeland voor een vrouwelijke president. En dat zorgt voor de nodige ophef binnen de typische mannenwereld van de CIA. Verwacht nog meer achterdocht, verraad en spanning. Van buiten en binnen het Witte Huis.

2. Spanning en sensatie

In de serie draait het natuurlijk altijd om spanning. Regelmatig zit ik op het puntje van mijn bank. Heerlijk! Bij Homeland betrekken ze graag de realiteit. President Poetin, IS, Syrië, het komt allemaal langs. In seizoen 6 schijnt de dreiging van nucleaire wapens een grote rol te spelen. Het moment dat Carrie weer doordraait is in de nieuwe afleveringen misschien wel erg dichtbij.

3. Op naar New York

Zie jij Carrie al in een supermarkt werken? Ik en de schrijvers van de serie (gelukkig) ook niet. In seizoen 6 is Carrie terug in New York en werkt ze bij een organisatie die zich inzet voor moslims. De link met terrorisme is natuurlijk snel gelegd. Blijft ze objectief of zorgen persoonlijke relaties voor tunnelvisie...

4. Leeft Quinn nog?

Gebeurt er een wonder en ontwaakt Quinn uit zijn coma? Of loopt het helemaal verkeerd af en zien we hem nooit meer levend terug? En als die leeft: in hoeverre is Quinn dan nog de oude? Spoileralert... Misschien is dit wel het laatste seizoen waarin onze held aan bod komt.

5. Nog meer Homeland

Waarom ik helemaal zin heb in de nieuwe afleveringen? Simpel: nog meer Homeland. Elk seizoen zorgen de regisseurs voor een retespannend verhaal. En ook het acteerwerk is altijd genieten. Crazy Carrie, Quinn die een ongekende held is en natuurlijk Saul. Zij zorgen ervoor dat de dudes, ik én de halve wereld reikhalzend uitkijken naar nieuwe afleveringen. Zin in!

Femke


PS: heb jij al die hard fan seizoen 6 al maanden geleden bekeken? Vanaf 11 februari start seizoen 7 op de Amerikaanse tv!