Food

Rolo blondies met Oreo crème

Na onze compleet uitverkochte pop-up is wel duidelijk geworden dat wij niet de enige zijn die van Oreo recepten houden. Daarom gaan we uiteraard lekker door met experimenteren. Zo maakte ik vorige week deze chewy Rolo blondies met stukjes Oreo en een crème gemaakt van de vulling. Op ons Instagram-account was het al een groot succes, maar het recept hadden jullie nog van mij te goed. 

Daarom hieronder het recept voor: Rolo blondies met Oreo crème

Wat heb je nodig

- 180 gram lichte basterdsuiker
- 130 gram bloem
- 120 gram roomboter
- 80 gram pure chocolade
- 10 Oreo's
- 8 gram baking soda
- 3 rollen Rolo
- een ei
- een theelepel vanille-aroma
- snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden

Smelt de roomboter en roer deze met de basterdsuiker door totdat de boter iets is afgekoeld. Voeg nu de vanille-aroma, ei en een snuf zout toe en laat alles zo'n 2 minuten mixen. Voeg vervolgens lepel voor lepel de bloem en baking soda toe en roer totdat het een glas beslag is.

Haal de twee zijdes van de Oreo's van elkaar, schraap de vulling eruit en leg deze apart. Hak de chocolade in kleine stukken en breek de rest van de Oreo in vrij grote brokken (ander proef je ze niet). Meng alles door het beslag van de Rolo blondies.

Beboter een vierkante bakvorm/bakblik (+/- 20 cm) en bedek de bodem met bakpapier. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van blik, doe daarna hetzelfde met de Rolo's en druk deze zachtjes in het beslag. Verdeel nu de rest van het beslag over de Rolo's. Het maakt niet uit als niet alles is bedekt.

Zet de Oreo blondies 25 minuten in de oven. Smelt daarna in de magnetron of au bain-marie de vulling van de Oreo en giet deze over de bovenkant heen. Zet en bewaar de blondies in de koelkast, want koud zijn ze het lekkerst. Snijd ze vlak voor serveren in grote stukken en je kunt aanvallen.

Eet smakelijk!

Sander


PS: check hier alle andere Oreo recepten die op Dudes & Dont's staan.