Travel

Checklist: inpakken voor een weekendje weg

Geen idee hoe het met jullie zit, maar ik vergeet altijd wel iets als ik een weekendje weg ga. Niet echt handig natuurlijk. Midden in Parijs is een tube tandpasta zo gekocht, maar in een hutje op de hei wordt dat alweer een stuk lastiger. Daarom heb ik een standaard checklist gemaakt met daarop alle benodigdheden die je niet mag vergeten. Wel zo makkelijk als je (net als ik) wat chaotisch bent ingesteld en toch met een gerust hart op vakantie wil gaan.


Rugzak

Bij de langere reizen neem ik meestal een rugzak en trolley mee. Voor een weekendje weg, korte citytrip of festival is een grote rugzak vaak voldoende. Zeker ook omdat er in het hoogseizoen nog weleens moeilijk wordt gedaan als je twee stuks handbagage meeneemt in het vliegtuig. Alleen een rugzak bespaart je een hoop gedoe. Zelf heb ik de zwarte Herschel rugzak van Duifhuizen tassen en koffers . Perfect voor door de weeks, maar qua formaat kan ik hem ook zo inpakken voor een korte trip.

[✓] 1x rugzak

Kleding

Weleens gehad dat je echt alle meegenomen kleding hebt gedragen tijdens een vakantie? Neem daarom alleen het essentiële mee. Voor een weekendje weg heb je aan twee t-shirt, een trui en een spijkerbroek meer dan genoeg. Een jack of vest draag je op de dag van vertrek. Scheelt weer ruimte in je rugzak. Ga je naar een warme bestemming? Pak dan ook een zwembroek en slippers in. Bewaar je boxers en sokken tot het laatst en vul daar de gaten in je rugzak mee op.

[✓] 2x t-shirts
[✓] 1x trui
[✓] 1x spijkerbroek
[✓] 1x zwembroek (optioneel)
[✓] 1x slippers (optioneel)
[✓] boxers
[✓] sokken

Hygiëne

Veel meer dan een klein zeepje en flesje shampoo ligt er vaak niet klaar in de meeste hotels. En in een appartement, vakantiehuis of festivaltentje kan je dat natuurlijk sowieso wel vergeten. Neem daarna altijd een toilettas (of ziplock-zakje) mee met daarin het hoognodige. Kleine flacons shampoo (twee-in-een, scheelt weer ruimte), deodorant, gel en tandpasta. Gaan een paar dagen mee, dus net lang genoeg voor jouw weekendje weg. Slim is ook om wat medicijnen en pleisters mee te nemen. Want je zal maar net iets verkeerds eten midden in de Pyreneeën...

[✓] 1x deodorant
[✓] 1x twee-in-een shampoo
[✓] 1x tandpasta
[✓] 1x gel of wax
[✓] medicijnen (optioneel)
[✓] zonnebrand (optioneel)

Elektra

Een iPhone, oplader, camera, extra batterij, elektrische tandenborstel en oordopjes. Ik verbaas mezelf er altijd weer over wat ik in mijn rugzak stop. Wees verstandig en laad je tandenborstel + accu van de camera van te voren op. Dit scheelt weer ruimte in je rugzak. Het is ook slim om alles een vaste plek te geven. Stop je oordopjes bijvoorbeeld altijd in het voorvak, zo voorkom je een hoop gezoek

[✓] 1x smartphone-oplader
[✓] 1x camera
[✓] 1x elektrische tandenborstel
[✓] 1x oordopjes
[✓] 1x extra batterijen voor je smartphone

Extra

Een paar dagen vakantie staat altijd garant voor veel wachten. Op de trein, het vliegtuig of je vervoer. Zelf neem ik daarom altijd een paar magazines mee om de reis- en wachttijd door te komen. Als er een citytrip op de planning staat, dan koop ik ook een reisgids van de locatie. Leuk om jezelf vast in te lezen tijdens de vliegreis. Ook staan er standaard wat films, series en muziek op mijn iPhone en iPad. Handige tool hiervoor is Soundcloud Downloader, daarmee zet je sets van Soundcloud zo op je computer.

Verder bevat mijn rugzak altijd de essentials als een flesje water, kauwgom en een zonnebril. Ook handig is het om een screenshot te maken van het adres waar je heen moet. Je zal maar net in een gebied staan zonder bereik. En vergeet natuurlijk ook niet om je vliegtickets, bevestiging en/ of festivaltickets te printen. Anno 2016 kan dat op veel plekken helaas nog steeds niet vanaf je smartphone gescand worden.

[✓] 1x paspoort of ID-kaart
[✓] 1x magazines
[✓] 1x films, series en muziek
[✓] 1x flesje water
[✓] 1x kauwgom
[✓] 1x zonnebril
[✓] 1x tickets

Fijne vakantie!

Sander


PS: dit is een gesponsorde samenwerking tussen Duifhuizen en onze mannenblog