Kijkbuis

Recap: Holland's Next Top Model 2017 #6

Elke maandag zet ik mijn testosteron in de koelkast en plof neer op de bank om Holland’s Next Top Model te kijken. Speciaal om voor jou een HNTM recap te schrijven over het programma wat ik jarenlang probeerde te mijden. Tot de vorige editie dan. Vandaag: aflevering 6.

Verrassing. Natuurlijk bevat deze Holland’s Next Top Model recap spoilers, dus je bent gewaarschuwd!


Boys and girls, zit jullie gordel vast? Klaar om op te stijgen naar een nieuw mode-avontuur? Of je nu wilt of niet, dat vliegtuig gaat toch vertrekken. Dus je moet wel. Of gewoon wegzappen kan natuurlijk ook 😉 Vamos a la Noorwegen!

Voor Bonita is het land een verre, exotische bestemming, maar voor de rest is het nogal koud. Koud. Koud. Koud, Kouhoud. Kut. Als een familie ingepakte zombie eskimo's komt de groep dan ook aan in hun hotel. Tijd om snel dat warme hotelbed in te duiken. Maar in welke kamer? Queen Latanya wil namelijk niet delen, waardoor Bonita moederziel alleen moet slapen. In dit geval niet erg, but why krijgt dat verwende loeder een eigen kamer? Je bent toch in de race voor Holland's Next Top Model en niet Holland's Next Pretentieuze Tienertje? Frustratiepuntje van jullie schrijver.

That's life

Naast Noorwegen en Nivea is het andere thema van deze week rouw. De oma van Bonita is vlak voor de opnames overleden en daar heeft het model in spé het nogal moeilijk mee. Iets waar iedereen de hele aflevering door begrip voor heeft, maar waar ze bij de juryronde keihard voor wordt afgestraft. Aan de ene kant begrijpelijk, want modellen huur je in voor mooie foto's en geen familieaangelegenheden. Aan de andere kant zijn het jonge mensen die in een rollercoaster van ervaringen vallen, zonder bekenden zitten en ook nog eens 24/7 gefilmd worden. Dan is een beetje begrip toch wel op zijn plaats.

All you can eat

Gelukkig besluit Bonita niet op te geven en gaat door. Bijvoorbeeld met het eten van een echte gezonde modellenmaaltijd. Croissants, pannenkoeken, eieren, spek, kaas, een halve gans, 3/4 koe, 2.3 kippenfamilie, het houdt niet op. Hoe kunnen die gasten zo mager zijn terwijl ik hier op een halve tomaat en 3 vlokken muesli leef en die sixpack nog verder weg is dan een WK kwalificatie van Nederland? Oneerlijk. Met een rijkgevulde bodem zijn de modellen op weg naar het water. Iets wat in Noorwegen nooit ver weg is. Het gegeven voor deze volgende opdracht is simpel. Kajak naar de overkant van het fjord en win een te gekke prijs op de spaboot. Sauna, massage, bubbeltje, het is allemaal aanwezig. Dus als een jekko duikt iedereen de kajaks in, peddelt als een malle, blijft peddelen, raakt gekneld tussen de rotsen, probeert het nog een keer en peddelt weer een rondje. Tsja, als het aan Montell en Ritse had gelegen dobberden ze nu nog ergens tussen de elanden. Jamie en Sanne gaat het beter af. Zij winnen de prijs. Tenminste dat denken ze. Maar nee, nee, nee. Kim komt roet in het eten gooien. Nadat ze klaar is met rampeneren met Ritse dan.

De werkelijke opdracht zit hem in smizen. Als echte vakvrouwen weten jullie natuurlijk wat dat is en zo niet, check dan even mijn vorige HNTM recap. Daarin leer alles over deze onmisbare techniek. Bij de bakker: smizen. Op de fiets voor het stoplicht: smizen. Geloof mij, een dag niet gesmized is een dag niet geleefd. Ook Sanne weet dat en gaat er met de hoofdprijs vandoor. Lekker chillen op das boot met Jamie. Het was nog lang onrustig op de Noorse wateren.

Uit met de meiden

De volgende morgen belandt de groep op een gruwelijk vette locatie. Voor Nivea campagne is ome Nigel B weer ingevlogen om kekke plaatjes te schieten. Kan die wel. Beste vriendinnen Sanne + Jamie, Ritse + Latanya en Montell + Bonita zijn de duo's voor deze shoot. Iets waar kleine Montell niet blij mee is. Op uiterst schattige wijze probeert die dat te melden aan de sippe Bonita. Aandoenlijk, meer kan je er niet over zeggen. Helaas mag het niet baten. De Achterhoekse girl zit gewoon niet in de flow en het wil maar niet lukken. +1 voor Jamie. Met zijn stijve schouders is het ook niet zijn dag. Als kijker voel je de bui al hangen. Het belooft een spannende executie.

JP geeft van leer

Helemaal niets, teleurstelling, shit, vind het helemaal niets, dikke faal, focking loser, de kritieken zijn niet mild. Eigenlijk komen alleen Latanya en Sanne er zonder kleerscheuren vanaf. Voor onze kinkyboy 50 Shades of Jean Paul is hard. En terecht. Het is een wedstrijd, een iemand gaat naar huis met de winst, dus doe je best. Laten we hopen dat het vanaf nu wat pittiger gaat zijn, want dat poeslieve gedoe ben ook ik wel klaar mee. Strijd wil ik zien. Vliegende plukken haar. Rondvliegende kussens. En desnoods een beetje knokken. Alles minder lief dan grouphugs is welkom!

Vinden jullie het trouwens ook echt gruwelijk irritant dat ze steeds in het Nederland tegen Nigel praten? Het is toch een programma over modellen. En met alleen Nederlandse bookings ga je het niet heel ver schoppen. Na 3x de Bijenkorfgids is de lol wel weg. Maar goed, in het Nederland, Engels, Chinees, Angolees, de uitslag is duidelijk. Publieklieveling Jamie moet de strijd verlaten. En dat is jammer, want hij zorgde wel voor de nodige humor. Iets waar het bij de rest vrijwel aan ontbreekt.

Toen waren er nog 5. Nog even en we weten wie de winnaar van Holland's Next Top Model 2017 is. Spannend!

Sander


Dit seizoen lees je hier wekelijks een Holland's Next Top Model recap. Like D&D op Facebook en volg ons op Instagram om niets te missen!