Travel

5x fietsgebieden waar je niet wordt aangereden door een e-bike

Een dagje eropuit op de fiets. Klinkt misschien megasaai. Het is eerder iets wat jouw geliefde grootouders doen op een mooie zonnige dag met behulp van hun e-bike. Maar ook voor de jongere garde, zoals wij, is het heerlijk om een rondje te gaan fietsen. Zo kan je lekker genieten van de natuur, de rust én een gezonde dosis daglicht en beweging. Ik heb 5 fietsgebieden voor je geselecteerd waar je veilig zonder onberekenbare bejaarden op e-bikes kan gaan fietsen. Want: safety first!

1 Rondom het Sneekermeer


Een van mijn favorieten. Misschien komt het door de voorliefde voor Fryslân, maar het is er dan ook prachtig. Begin lekker in Sneek met een goede cappuccino en uiteraard een stuk oranjekoek van de echte bakker. Om vervolgens te starten met een rondje fietsen rondom het Sneekermeer. Onderweg kom je schattige Friese plaatjes als Terherne en Oppenhuizen tegen. Genoeg plekjes om even te stoppen voor een verrukkelijke lunch of een extra shotje cafeïne. Is de temperatuur aangenaam en schijnt de zon? Waag dan een duik, maar let op: het kan behoorlijk koud zijn in het Sneekermeer. Ik spreek uit ervaring 😉

2 Van Amsterdam naar Volendam


Een gebied waar je best wat oudjes kan tegenkomen, maar het is te leuk om te missen. Van Amsterdam naar Volendam of andersom fietsen is namelijk beregezellig. In Amsterdam geniet je van de chaos en de juicebars en koffietentjes op iedere hoek van de straat terwijl je in de richting van Volendam weer kan genieten van al het schoon van de natuur. Eenmaal aangekomen in Volendam geniet je van een lekker visje op de dijk om zo weer vol eiwitten en vitamientjes je fietstocht naar Amsterdam kan uitzingen.

Tip: goed voorbereid op pad? Zorg dan allereerst dat je fiets helemaal in orde is. Remmen, schakelen, verlichting, de hoogte en de bandenspanning. Want laten we nou eerlijk zijn. Wie kan er nou nog een band verwisselen of heeft er zo’n suf pompje op zijn fiets? Ik in ieder geval niet. Zorg daarom dat je fiets tip top in orde is. Bij Fietsen op Fietsen weten ze wat goede fietsen zijn en wat jij nodig hebt. Geen stationsfiets, maar gewoon fatsoenlijke fietsen waar je echt wel dat dagje fietsen mee kan uithouden. Neem snel een kijkje!

3 Rondje Rijssen


Komt tot rust in Twente. Met het rondje Rijssen kom je langs musea, prachtige oude gebouwen, molens en kleurrijke natuurgebieden. En omdat je letterlijk een rondje rond Rijssen maakt zijn er genoeg mogelijkheden om lekker even een hapje te eten, of nog liever, te borrelen, en als het slecht weer is ben je zo ook weer terug op de plaats van bestemming.

4 Zuid - Limburg


Een omgeving die mening 60 plusser inclusief e-bike niet aankan. Zuid-Limburg is een prachtig gebied om te fietsen, maar je moet behoorlijk klimmen. De inspanning loont. In Zuid-Limburg flaneer je tussen de wijngaarden, heuvelachtige heide en kom je de mooiste landhuizen tegen waar je stiekem per direct wilt trouwen of een fantastisch feestje wilt geven. Limburg op de fiets verkennen zorgt ervoor dat de pittoreske, onbekende plekjes ontdekt. Wat ik je wel graag als tip wil meegeven is dat een dames- of herenfiets met versnellingen het leven een stuk makkelijker maakt in Zuid - Limburg 😃

5 Rijk van Nijmegen


Zeg je wijn en ik heb mijn fiets al te pakken. Het mooie is: daarvoor hoef je helemaal niet voor naar Italië, Frankrijk of Griekenland. Want in het prachtige Rijk van Nijmegen vind je al prachtige wijngaarden. Om precies te zijn in de omgeving Groesbeek. Geniet van de omgeving, een picknick en de gewenste wijnproeverijen. Misschien dat je een beetje teut op de fiets gaat na een proeverij, maar ach, je bent jong en je wilt wat!