Looks

Een korte jas of een lange jas? Dit zijn de voordelen!

Als je een nieuwe jas gaat kopen, let je op verschillende eigenschappen en looks. Een belangrijk verschil tussen jassen zit ‘m in de lengte: er zijn immers korte en lange jassen te vinden. Elk type jas heeft weer z’n eigen voordelen. Wat zijn precies de voordelen van een korte jas ten opzichte van een lange jas?

Meer bewegingsvrijheid

Het belangrijkste voordeel van een korte jas in vergelijking met een lange jas? Je hebt over het algemeen meer bewegingsvrijheid! Ideaal dus als je sportief op de fietst wilt stappen, of een flinke wandeling wilt maken. Je jas zit niet om je bovenbenen, wat maakt dat je grotere beweging kunt maken. Ben je graag buiten te vinden? Dan kun je hier zeker rekening mee houden bij de keuze voor een jas – of het nu om een nette jas of een regenjas heren gaat. Gelukkig zijn er veel mooie korte designs om uit te kiezen!

Lichtgewicht jas

Hoe minder stof een jas bevat, hoe minder de jas weegt. Als je op zoek bent naar een lichtgewicht jas heren maak je dus een slimme keuze met een kortere jas. Alle beetjes helpen! Met name als je een jas kiest die van een wat zwaardere stof gemaakt is, zoals wol of leer. Wil je een ultralichtgewichte jas? Denk dan aan een korte puffer jacket: zo’n jas weegt haast niks. Dat draagt ook weer bij aan de bewegingsvrijheid die je ervaart!

Goed te combineren

Een korte jas is gemakkelijk te combineren. Waar een lange jas bij bepaalde broeken niet zo complimenteus staat, heb je daar met een korte jas geen last van. De verdeling van je kledingstukken is als het ware meer in balans. Ook kun je een korte jas prima combineren met alle type broeken. Van een jeans tot een pantalon – dit hoeft verder geen verschil te maken.

Gemakkelijker bij reizen

Reis je veel, met de bus of trein bijvoorbeeld? Ook dan is een korte jas praktisch. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat de jas over de grond sleept als je plaatsneemt in de trein: bij een kort design gebeurt dit sowieso niet. Zo houd je je jas dus eigenlijk langer netjes en schoon – wel zo handig. En als je de jas wilt ophangen in de trein, neemt de jas ook niet zoveel ruimte in beslag.

Veel keuze

Tot slot: je hebt veel korte jassen om uit te kiezen! Dat maakt dat je op zoek kunt gaan naar je ultieme favoriete jas. Let op de precieze fit: ga je voor een nauwsluitende jas, of juist een loszittend design? En denk verder na over de kleur. Van een basic jas in zwart, grijs of blauw, tot een opvallend exemplaar in een knalkleur of met een print. Jij bepaalt wat je het liefst draagt!

Rick