Kijkbuis

Suits

Advocatenserie Suits is een van de stijlvolste series van dit moment. Het verhaal draait om Harvey Specter en Mike Ross. De twee advocaten vertegenwoordigen de meest prestigieuze bedrijven van New York. Aan de top van de keten wordt vuil spel gespeeld. Alles lijkt te zijn geoorloofd wanneer er miljoenen dollars op het spel staan.

Het verhaal begint wanneer Harvey benoemd wordt tot senior-partner bij Pearson Hardman. De nieuwe functie komt met een leuke bijkomstigheid, hij mag zijn eigen stagiair uitzoeken. Niemand lijkt hem te kunnen bekoren, totdat hij toevallig in aanraking komt met Mike. Met zijn intelligentie en fotografisch geheugen weet hij Harvey te overtuigen. Er is echter een klein probleem, Mike heeft geen diploma.

Harvey gaat tegen alle regels van de advocatuur in en neemt Mike in dienst. Met een vervalst diploma aan de muur begint Mike zijn carrière als advocaat. Een plan wat uiteraard tot lastige situaties gaat leiden gedurende de serie.

Harvey Specter is een gevreesde naam binnen New York. De vroegere strafpleiter staat bekend als een meedogenloze playboy. Door zijn bikkelharde aanpak wint Harvey bijna al zijn zaken. Mike leert het vak dus van de beste en al binnen no-time vormen de twee een gouden duo.

Waar Mike zijn avonden eerst stoned doorbracht, geniet hij nu van de geneugten van het advocatenleven. Hij draagt handgemaakte pakken, vliegt in een privé jet  en eet bij de meest gewilde restaurant in New York. Het lijkt dus allemaal voor de wind te gaan, maar ondertussen krijgen steeds meer mensen een vermoeden van zijn leugen. En dan is er ook nog Louis, Harveys aartsrivaal, die Mike het leven zuur maakt.

Zoals ik al zei kan je Suits gerust een serie met stijl noemen. Het straalt perfect het machiavellistische zakenleven van New York uit. De pakken zijn nooit duur genoeg, de auto's nooit snel genoeg en de ego's nooit groot genoeg. Niets is te gek!

De samenstelling van de personages maakt Suits voor mij een zeer geslaagde serie. Met Harvey en Mike heb je een zeer overtuigende 'basis'. De twee leiden de serie perfect, maar soms heb je afleiding nodig van andere karakters. Hier komen Louis, Jessica, Donna en Rachel in beeld. Louis al rivaal, Jessica als hoofd van Pearson Hardman, Donna als secretaresse en Rachel als collega/scharrel/lover. Deze zes vormen het 'hart' van Suits, maar het zijn vooral Donna en zelfbenoemde aartsrivaal Louis die voor mij de show stelen. De dialogen tussen die twee zijn zo geestig dat ik vaak helemaal stuk ga achter mijn computer.

Ik vind Suits wel echt een mannenserie. Het zijn vooral de snelle opmerkingen en harde confrontaties die vermoedelijk voor én door mannen zijn geschreven. In Amerika heeft de serie dan ook een nette, voornamelijk mannelijke fanbase opgebouwd. Met zo'n 3,5 miljoen kijkers, is de serie een van de grootste succes bij USA Network.

Suits is zeker een serie die een groter publiek verdient. De serie is een genot voor het oog, speelt zich af in New York, barst van de overtuigende dialogen en weet brute kracht te combineren met humor. Daarnaast komt er genoeg vrouwelijk schoon voorbij, staan de Maserati's voor de deur geparkeerd en wordt er flink met geld gesmeten. Wat wil een man nog meer?

Dus trek je krijtstrepenpak aan en spring voor die tv, want het is tijd voor Suits!

Sander