Food

Ovenschotel met gehakt, prei en geitenkaas

Je hebt allemaal wel van die dagen waarop je eigenlijk geen zin hebt om te koken. En aangezien McDonald's niet altijd een optie is, zul je uiteindelijk toch in de keuken aan de slag moeten gaan. Een van mijn favoriete gerechten om dan te maken is een ovenschotel. Deze zijn snel klaar en kan zelfs de grootste keukenkluns niet verprutsen.

Een van mijn lekkerste (en snelste) ovenschotels is deze variant met gehakt, prei en geitenkaas. Het recept vind je hieronder:

Wat heb je nodig

Voor één persoon:

- 200 gram mager rundergehakt
- 50 gram geitenkaas
- een prei
- handje cherrytomaten
- takjes tijm
- chilisaus
- zout, peper en pittige paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 250 graden

Was de prei en snijd deze in kleine ringen. Verwarm ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de prei-ringen 10 minuten zachtjes aan. Roer vervolgens het gehakt erdoor en bak dit op middelhoog vuur in zo'n 5 minuten gaar. Snijd de cherrytomaten doormidden en bak deze de laatste minuut mee. Breng alles op smaak met flink wat verse tijm, pittige paprikapoeder, zout en peper.

Pak nu een ovenschaal en verdeel hierover het gehaktmengsel. Kruimel de geitenkaas over het gehakt en zet alles in de voorverwarmde oven. Zelf gebruik ik hier altijd de grill-stand voor zodat de kaarskorst extra krokant wordt. Haal de ovenschotel nu onder de grill vandaan en drup als laatste wat chilisaus over de korst voor een klein zoetje.

De super makkelijke, maar ontzettend lekkere ovenschotel is (nu al) klaar om geserveerd te worden.

Eet smakelijk!

Sander


PS: wat extra crunch? Voeg dan zo'n 25 gram gehakte walnoten toe aan de ovenschotel.