Food

Oreo Cheesecake

Overgewaaid uit Amerika, maar inmiddels is de cheesecake ook hier nooit meer weg te denken. Van de originele New Yorker tot aan varianten met bijvoorbeeld pindakaas. Je kunt alle kanten op met de veelzijdige lekkernij. Een van mijn persoonlijke favorieten is deze Oreo cheesecake.

Hieronder mijn Oreo cheesecake recept met een lekkere twist:

Wat je nodig hebt

Voor de bodem

- 250 gram Oreo's
- 100 gram boter

Voor de vulling

- 475 gram monchou
- 175 gram kristalsuiker
- 150 gram sour cream
- 125 gram Oreo's
- 3 eieren
- 1 eetlepel bloem

Verwarm de oven voor op 160 graden

Bedek de bodem van het bakblik (25 á 30 cm) met bakpapier en besmeer de randen met boter.

Verkruimel de Oreo's in een keukenmachine tot kleine stukjes. Smelt vervolgens de boter en vermeng deze met de kruimels. Verspreid het daarna over de taartbodem en druk het geheel aan tot een stevige bodem. Zet de bodem van je Oreo cheesecake nu in de koelkast.

Doe voor de vulling de monchou en sour cream in een bak en roer het tot een glad geheel. Voeg daarna de suiker, eieren en bloem toe en roer tot het vermengd is. Verkruimel de helft van de Oreo's en roer ook deze door het beslag.

Haal het bakblik uit de koelkast en giet de vulling erin. Bak de taart 45 minuten in de oven op 160 graden. Zet na deze tijd de oven op 100 graden en laat het geheel nog 15 minuten in de oven staan. Haal vervolgens de taart uit de oven en laat hem afkoelen.

Het is lastig, maar wacht echt minimaal een uur totdat de cheesecake (voldoende) is afgekoeld!

Verkruimel dan de overige Oreo's en strooi deze over de taart. Het enige wat nu nog rest is de Oreo cheesecake in 8 à 12 royale stukken snijden. Eet smakelijk!

Sander

PS: klik hier voor alle andere Oreo recepten op Dudes & Dont's