Column

Onzin

Niet geheel onterecht wees iemand ons erop dat het de laatste tijd een beetje saai is op deze website. Te veel commerciële berichten, te weinig onzin. Ik geef die persoon daar geen ongelijk in. Een artikel met tips over restaurants in Barneveld: pure reclame. Of één of ander lulverhaal over de herkomst van Heineken. Ik hoor jullie denken: wie boeit dat wat. Bijna niemand. Daarom vandaag een artikel vol onzin.

Over het suikerdieet bijvoorbeeld. Dat volgt Sander, meestal aan het begin van het nieuwe jaar, om een aantal kilootjes lichter te worden. Als leek verbaas ik me over het opmerkelijke feit dat suiker bijna overal in zit. Zo bevat een eetlepel ketchup ongeveer een theelepel suiker. Dan denk je dat je gezond doet omdat je mayonaise overslaat én er tomaten in ketchup zitten, maar dat is dan mooi niet zo. Klote.

Ik verbaas me ook over de ophef die sommige mensen kunnen maken. Bijvoorbeeld over dat vervelende bonnetje van die Teevendeal. Geen dag gaat voorbij zonder nieuws over dat briefje. Dat geld is allang overgemaakt, het bonnetje is spoorloos, de minister is afgetreden, de crimineel is dood en de rest van Nederland is er klaar mee. Einde verhaal dus. C'est ça.

Of mensen die zich druk maken over dat er geen zwarte mensen zijn genomineerd bij de Oscarnominaties. Dat probleem is simpel opgelost door speciale categorieën voor negers te bedenken. 'Best Black Movie, Best Black Director, Best Black Costume Design.' Enzovoort. Met een eigen zwarte loper. Duurt de uitreiking wel wat langer. Maar dat maakt Sylvana vast niet zoveel uit.

Onzin op de werkvloer: een factuur sturen op basis van nacalculatie. Waarmee je eigenlijk zegt dat je geen flauw idee hebt hoeveel tijd de klus kost en de opdrachtgever achteraf de lul is. Bedrijven die op hun website beweren dat ze 'aan één woord genoeg hebben' of 'jong en dynamisch zijn' en meer van dat soort onzin om maar witruimte op te vullen. Ze zijn er te veel, geloof mij maar.

Het concept Second Love is misschien wel het meest onzinnige dat de afgelopen jaren is bedacht. Een vreemdgaan website voor volwassenen. Hoe gek kun je het bedenken. Hoewel het concept zelf al belachelijk is, zouden ze die irritante reclamespotjes helemaal per direct moeten verbieden. Maar daar schijnt aan gewerkt te worden.

Voor veel meer onzin, volg ons vooral op Twitter, Instagram en Sander's eindeloze stroom van onzinnige foto's op Snapchat: sanderbrink92. Graag gedaan!

Rick