Food

Onze 10 foodconfessions

Via Twitter daagde Leonie van Gewoon Wat Een Studentje 's Avonds Eet andere bloggers uit om ook hun foodconfessions op het digitale papier te zetten. Uiteraard gaan wij deze uitdaging graag aan, want als het op eten aankomt ben je bij deze twee dudes zeker op het juiste adres!

Van de haat jegens margarine tot de gevaarlijke liefde voor drank. Hieronder vind je onze 10 foodconfessions:

Rick & Sander


1. Wij hebben regelmatig fikse discussies over de uitspraak van bepaalde producten. Zo is gnocchi volgens Rick 'knotsjie' en Sander meent zeker te weten dat het 'njokie' is. Vaak laten we het dan maar in het midden, zodat we allebei een beetje gelijk hebben.

2. Rick werkt elk bioscoopbezoek ongegeneerd een hele zak M&M's weg. Melk, want van noten gaat hij naar adem happen. Een uitdaging om naast te zitten, maar na een vriendschap van ruim 10 jaar hoor je het niet eens meer.

3. Van pizza tot aan crackers, zodra er kaas in het spel is besmeert Sander alles met honing. Het begon ooit op vakantie toen een Italiaanse pizzabakker aanraadde honing op zijn quattro-formaggi te doen en sindsdien gaan er maandelijks heel wat potten doorheen.

4. Laat Sander nooit 'op zoek gaan' naar een restaurant als je ergens bent. Wij hebben al heel wat kilometers door binnensteden geslenterd omdat meneer meende te weten dat er om de hoek een nog véél leuker restaurant zat...

5. Al sinds klein af aan vertikt Rick het om boterhammen uit een plasticzakje te eten. Op school lunchte hij daarom altijd met kilo's trekdrop en zure matten. Om misselijk van te worden!

6. Over misselijk gesproken. Bij de geur van margarine kun je Sander wegdragen.

7. Als wij met zijn tweeën uit eten gaan kan Rick de klok erop gelijk zetten dat Sander binnen 5 minuten wat te zeiken heeft. Het is een gave.

8. Een lunch buiten de deur is voor Rick niet compleet zonder uitsmijter. Het liefste met ham en kaas, maar is een wilde bui gaat hij weleens voor wat anders. Je ziet de teleurstelling in zijn ogen als het gerecht niet op de lunchkaart staat. Het is zelfs zo erg dat hij in Sri Lanka nog probeerde 'zijn eitje' te bestellen. Die begrepen er niets van.

9. Terwijl Sander zijn goddelijke figuurtje behoudt door de hele dag op water en brood te leven, werkt Rick in de late uurtjes gemakkelijk een zak chips en wat blikjes Radler weg. Soms zelfs met zoveel passie dat de ondertiteling (teletekstpagina 888!) aangaat, omdat het geluid niet meer te horen is door het gekraak van een zak verrukkelijke zwarte Doritos...

10. Zoals je vast weleens voorbij hebt zien komen, zijn wij ook niet vies van een drankje. Bacardi Oakheart is favoriet, maar met een ijskoude Desperados of een flesje wit of rood nemen deze dudes ook genoegen.


En, vallen onze foodconfessions een beetje mee of hebben jullie nog véél ergere eetgewoontes?