Kijkbuis

Ons tv-debuut bij Man Bijt Hond

Sinds wij met Dudes & Dont's begonnen zijn weten we dat een blog veel los kan maken. We hadden echter nooit van zijn leven verwacht er ooit de landelijke televisie mee te halen. Tot gistermiddag, toen stopte er toch echt een cameraploeg van Man Bijt Hond op de stoep. Ons eigen item over witte sneakers was een feit en 's avonds zouden ruim een half miljoen mensen kijken naar ons tv-debuut als ware trendwatchers.

Hieronder vind je een uitgebreid verslag van onze bevindingen en natuurlijk het item zelf. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Rick & Sander


Het begon allemaal op de dinsdagmorgen van 23 maart. Via onze mail kregen wij een bericht binnen van Man Bijt Hond. Die hadden het artikel over de witte sneaker-trend gelezen en ze zochten nog deskundigen voor een televisie-item over deze trend. En dat vinden deze dudes wel leuk natuurlijk! Dit was het begin van een dag vol complete chaos. Als een razende lieten wij stage en scriptie achter ons en vlogen richting het Barneveldse centrum. Want onze eigen sneakers waren niet echt heel wit meer, dus er moest een nieuw paar ingekocht worden. Dankzij de sneakers van sportspeciaalzaak Nummer 12 en twee complete outfits van De Garage, zagen wij er helemaal kek uit. Gauw naar huis, waar de crew van Man Bijt Hond al op ons zat te wachten. We waren namelijk, zoals bij ons wel vaker voorkomt, wat aan de late kant. Gelukkig was daar Sanders moeder, die eerder deze week prinses Beatrix nog ontving maar nu moeiteloos een televisiecrew van koffie voorzag. Met het driekoppige team stapten we in de herkenbare Man Bijt Hond-bus en scheurden we richting Amersfoort. Daar aangekomen was het al 12:15 uur en uiterlijk 14:00 uur moest de tape naar Hilversum gebracht worden. De druk nam toe!

witte sneakers

Zonder veel instructies begonnen de opnames. Wij moesten vooral 'ons ding' doen. Nu is ons ding meestal eten en drinken, maar voor vandaag was dit de witte sneaker. Het eerste half uur was wel echt even wennen. Niet alleen om voor de camera te staan, maar ook het feit dat alle ogen op straat gericht zijn naar jou. Waarvoor is dit? Zijn jullie bekend? Wanneer komt het op tv? De vraag of wij een videoclip aan het opnemen waren werd zelfs gesteld. Je verwacht het niet.

Na een tijdje lag onze schaamte halverwege de winkelstraat en stapten wij op iedereen met (witte) sneakers af. Van bejaarden tot giechelende tieners, het nieuwgeboren modeduo Rick en Sander moest iedereen even spreken. Dat is nog best wel lastig. Iemand attenderen op zijn vieze sneakers gaat prima, maar iemand echt bekritiseren is alweer een stap lastiger. Want laten we eerlijk zijn: we weten wel wat van mode, maar het is niet zo dat wij à la Fred van Leer door een winkelcentrum stuiteren. Toch vonden wij uiteindelijk enkele slachtoffers die instemmend knikten als wij zeiden dat roze en tijgerprintjes niet meer konden. De regisseur was trots op ons.

Vlak voor vertrek schraapten we nog even ons laatste beetje charisma bij elkaar om een pakkende intro de wereld in te helpen. Daar zaten wij dan als 'echte' modebloggers. Op de grond, midden in een winkelcentrum naar een camera te staren terwijl je vijf keer achter elkaar 'dit was Man Bijt Hond' moet zeggen. Je zou bijna medelijden krijgen met Piet Paulusma, de arme man maakt die onzin dagelijks mee... "En klaar", schreeuwde regisseur Nathan. De opnames zaten er op, maar toen nam de spanning pas echt toe. Wat zouden zij immers gaan maken van ons tv-debuut?

Met nog meer enthousiasme dan twee kleuters tijdens Pakjesavond zaten wij om 18:50 uur voor de buis gekluisterd. Wat is de ondertoon geworden? Welke beelden zijn er gebruikt? En vooral: hoe kom je over op beeld? Na veel zenuwslopende minuten was ons tv-debuut achter de rug. Opgelucht halen we adem. Nadat alles bezonken is, komt de trots toch wel even bovenzetten. We hebben maar mooi even een eigen item gerockt op nationale televisie. Voor pak 'm beet 550.000 kijkers. Dat kan niet iedereen zeggen!

Check hier het fragment:

witte sneakers trend Dudes & Dont's trend mannenmode


En, wat vinden jullie van ons tv-debuut bij Man Bijt Hond?