Food

Milky Way taart

Mars vind ik te zoet, Nuts te taai en bij de gedachte aan Bounty hoeft het van mij al niet meer. De enige candybar die ik echt lekker vind is de oude vertrouwde Milky Way. Hoogste tijd om een van mijn favoriete snacks te gebruiken als basis voor een Milky Way taart!

Daarom vind je vandaag op Dudes & Dont's het recept voor een: Milky Way taart

Wat heb je nodig?

- 350 gram Milky Way

- 250 gram zelfrijzend bakmeel

- 225 gram suiker

- 225 gram roomboter

- 4 eieren

Verwarm de oven voor op 160 graden

Begin met het smelten van 200 gram roomboter in een koekenpan. Snijd tijdens het wachten vast 1/2 van de Milky Ways in kleine stukjes, zodat je deze later door het beslag kunt roeren.

Mix in de keukenmachine de eieren door elkaar en voeg daarna lepel voor lepel de suiker toe. Giet de gesmolten boter bij het beslag en roer door totdat het een glad mengsel is.

Het is belangrijk om het zelfrijzende bakmeel met de hand door het beslag te roeren. Door het gebruiken van een spatel blijft de Milky Way taart namelijk extra luchtig. Voeg dus beetje bij beetje het zelfrijzende bakmeel (en een snufje zout) toe en spatel het door elkaar totdat er geen klonten meer in het beslag zitten. Spatel ook de stukjes Milky Way erdoor.

Boter nu een bakvorm (20cm⌀) in en giet hier vervolgens het beslag bij. Zet de Milky Way taart 45 à 60 minuten in een voorverwarmde oven. De taart is klaar als je een satéprikker erin kunt steken en deze er schoon uitkomt. Haal de taart na zo'n 10 minuten uit de bakvorm en laat hem een uur afkoelen op een rooster.

Zodra de taart redelijk is afgekoeld, kan je beginnen met de topping. Breng hiervoor in een pannetje een laagje water aan de kook en zit hier vervolgens een glazen/ ijzeren kom in (au bain-marie). Voeg de overige boter en Milky Ways toe en laat het al roerende smelten. Het zal nu een grote massa gesmolten Milky Way worden. Het ziet er niet uit, maar dat is juist de bedoeling. Giet het gesmolten geheel over de taart en smeer de topping uit met behulp van een spatel. Eventueel het geheel nog garneren met wat stukjes candybar.

Laat de Milky Way taart nog even afkoelen en dan kan je aanvallen!

Eet smakelijk!

Sander

PS: je kunt de Milky Way taart natuurlijk ook maken met elke andere soort candybar naar keuze!