Column

Maak kennis met Marlous

De oplettende lezer is het misschien al opgevallen: we hebben een nieuwe gastblogger. En dat is best leuk. Niet alleen omdat het een vrouw is, maar ook omdat Marlous zelf (succesvol) blogger is en als inwoner van Utrecht genoeg meemaakt. En uit de ruim 2900 foto's op Instagram en meer dan 10.000 tweets blijkt wel dat deze dame zich niet bepaald verveelt. Speciaal voor jullie een nadere kennismaking met Marlous. Met ou, dus niet met oe.

Wij hebben Marlous vorig jaar leren kennen tijdens een event van Palm. Het bekende biermerk organiseerde The Perfect Getaway met Niels Geusebroek. We werden die dag opgehaald door Taxi Eddie, met wie Marlous na een paar minuten al een discussie had over wat dan wel of niet nog binnen de ring van Amsterdam valt. 'Dat was in haar Utrecht wel even allemaal een stukkie duidelijker geregeld,' beweerde ze. De toon was gezet.

Met Marlous kan een gesprek zomaar ineens een totaal andere wending krijgen.

Als je een poosje met Marlous optrekt, heb je al gauw door dat het bij Marlous redelijk vaak over Marlous gaat. Maar dat is helemaal niet erg. Als blogger moet je namelijk ook wel een beetje gek op jezelf zijn. Met Marlous kan een gesprek ineens een totaal andere wending krijgen. Zit je net over je afgelopen zomervakantie te vertellen, volgt er opeens een betoog over vijf taalfouten die alle bloggers maken. En dat Marlous het jammer vindt als iemand fouten maakt. Marlous neemt je dan gelijk minder serieus. Haar beste vak was Nederlands. Daarom.

Marlous, geboren op 3 juni 1992 te Nijmegen, begon op haar elfde met bloggen. Niet veel meisjes van die leeftijd doen dat. Uit wat naslagwerk op haar website lezen wij dat haar vader vertelt dat Marlous vroeger al creatief bezig was. Wij kennen Marlous vooral ook als commercieel. In de bloggerswereld zijn die twee eigenschappen een gouden combinatie. Die vernuftigheid, dat slimme. Je moet de juiste trucjes kennen. Daarom is het goed dat Marlous nu ook voor ons schrijft.

Een praktijkvoorbeeld: de zon schijnt buiten, dus Marlous wil een nieuwe zonnebril. Normale mensen gaan dan naar de winkel. Wij ook. Soms. Marlous stuurt twee bedrijven een mail en biedt ze een 'schitterende, jaloersmakende en mooi belichte foto, die, met haar creativiteit, gegarandeerd een groot bereik en vele reacties oplevert' aan. Een week later een foto op Instagram: Marlous met haar nieuwe zonnebril op. De oplettende kijker ziet een #spon staan. Dat staat dan voor sponsored. Wij zijn trots.

Marlous_Lastdaysofspring

Verder: Marlous drinkt wijn ('Alleen Spaanse Verdejo, anders hoeft het niet'), houdt van reizen ('Gesponsorde perstripjes hebben mijn voorkeur'), verzamelt spulletjes voor in haar interieur ('Ik wil geen Ikea-kamer') en houdt van delen. In de breedste zin van het woord. Je vindt Marlous op Instagram (bijna 8700 volgers), Bloglovin (ruim 4270 volgers), Twitter (1300 volgers), Facebook (ruim 1300 volgers), Pinterest (1389 volgers) en op Snapchat: 375 kijkers. Haar blog ontvangt 25.000 unieke bezoekers per maand. Niet gek.

Een unieke aanwinst, die Marlous. Vanaf nu schrijft ze dus ook voor Dudes & Donts. En ja, dat kan ook prima door een vrouw gedaan worden. We zijn immers een mannenblog voor iedereen. Ze vertelt over alles wat ze zelf leuk vindt, en wij ook een beetje. Over eten, reizen, mooie interieurs en DIY's. Nog meer te weten komen over dit leuke mens? Kijk op www.lastdaysofspring.com. Marlous, welkom!

Rick en Sander


PS: ook wat meer over ons te weten komen? Lees dan Maak kennis met Rick en Maak kennis met Sander