Looks

Horloge: a must-have!

Persoonlijk vind ik dat iedere man een horloge om zijn pols zou moeten dragen. Het is een uniek accessoire dat zowel heel stijlvol als heel erg nuttig kan zijn. Het dragen van een horloge kan bij uitstek een uiting van stijl, een gevoel om je te willen onderscheiden en het neerzetten van een statement zijn.

Je kiest je horloge namelijk zorgvuldig uit en ieder heeft zijn eigen voorkeuren. Zo vind ik digitale horloges een stuk minder mooi dan mechanische horloges. De raffiniteit waarmee sommige uurwerken in elkaar zitten vind ik prachtig en is voor mij al voldoende reden om nooit over te stappen. Ik heb een grote voorkeur voor bandjes van zacht leer en niet van metaal: deze vind ik lang niet zo soepel zitten. Bovendien heb ik vrij smalle polsen en kunnen er in leren bandjes gemakkelijk extra gaatjes worden geprikt. Wel zo handig.

De uurwerken van Diesel en Fossil vind ik erg fraai. Het voordeel van deze horloges is dat ze in eerste instantie heel stoer lijken, maar als je er wat beter naar kijkt zitten ze toch heel subtiel in elkaar. Daarnaast zijn deze klokjes prima betaalbaar (vanaf 150 euro met een maximum van 400 euro) en zijn er vele verschillende modellen verkrijgbaar. Een prima optie dus voor studenten.

Mijn vriendin begrijpt mijn passie. Afgelopen november, op mijn verjaardag, heb ik een nieuw Diesel horloge van haar gekregen. Was meteen de mooiste in mijn verzameling.

Horloge_diesel

Dit supergave chronograaf Diesel horloge draag ik eigenlijk het meeste. Ik denk dat ik inmiddels wel zo'n 11 horloges in huis heb, maar de Diesel Little Daddy DZ7624 blijft mijn voorkeur krijgen. De stoere uitstraling door het gebruikte edelstaal in combinatie met de verfijnde details, zoals de verticale tijdsaanduiding en de drie kleine klokjes (waaronder een stopwatch), maken het voor mij de ideale klok.

Horloge_Diesel

Het enige nadeel is het snelle slijten van het leren bandje. Voor dergelijke prijs en een horloge van dit merk verwacht je meer. Een ander Fossil horloge heeft een veel steviger bandje en vertoont na jaren nog geen enkele gebruikerssporen. Maar ach, je hebt ook mensen die een hekel hebben aan nieuwe All Stars schoenen. Dat ze die dingen meteen opzettelijk langs de muur gaan lopen slijten, zeg maar. Zo zullen er vast ook mensen zijn die zo'n versleten bandje wel wat vinden.

Dus Sander, je zult er aan moeten geloven. Rondlopen zonder horloge kan echt niet meer. Hoogste tijd om er ook eens eentje te gaan dragen. Kom je wellicht ook nog een keer op tijd.

Rick

Ps: Aan alle dudes, als jullie een vriendin hebben die ook met dergelijke verjaardagscadeautjes komt aanzetten, mogen we onze handjes dichtknijpen denk ik. Kan toch zat slechter!