Feestjes

Go Back To The Zoo

Vol bombarie verwelkomde Tivoli afgelopen donderdag Go Back To The Zoo. Het Utrechtse poppodium aan de Oudegracht was wederom het toneel voor de Nijmeegse poprock-band. En wat voor toneel!

Langzaamaan stroomde Tivoli vol met fans van Go Back To The Zoo. Door het vrij hoge vest-, rokjes-, opa- & omagehalte was het niet echt het slag mensen dat ik had verwacht bij een poprock-band. Bij het woord rock verwacht je toch wat ruigers, maar die doelgroep bleef ver in de minderheid. De sfeer was er niet minder om en al snel was de zaal tot de nok toe gevuld.

De avond begon veelbelovend met in het voorprogramma The Elementary Penguins. De band deed bij mij geen belletje rinkelen, maar dat doen ze nu zeker wel. Met hun eerste nummer zorgde zij gelijk voor vuurwerk in de tent. En ook de daaropvolgende nummers zijn het beluisteren meer dan waard. De toon voor de avond was gezet!

Na een vrij lange stagewissel kwamen rond half tien de mannen van Go Back To The Zoo het podium op gestormd. Ik moet toegeven dat ik niet zo'n grote fan dat ik alle singles van elke album mee kan zingen, maar dat maakte deze avond helemaal niks uit. Alle nummers klinken lekker en of je ze nu kent of niet, na één refrein zing je mee.

Na een rustig begin, galmde al snel de hit Beam Me Up uit de speakers. Vanaf hier kreeg de fundering van het oude Tivoli het flink te verduren. Het applaus steeg op, het meeschreeuwen begon en de eerste mosh-pits vonden plaats. Wij stonden boven, dus vanaf daar was het helemaal een mooi gezicht om de zaal beneden los te zien gaan. Maar ook boven bleven de mensen niet stil staan en zong iedereen luidkeels mee.

Al rockende voerde de Nijmeegse band Tivoli mee door hun repertoire. Met name tijdens de hits als Hey DJ en Smoking on the Balcony gaat de zaal los. De energie op het podium reflecteert zich duidelijk in de zaal. Dit maakt dat het publiek zichtbaar aan het genieten is en steeds gekker doet. Er wordt zelfs halverwege het concert een jongen het podium op geslingerd. Als hij na vijf minuten nog steeds niet weg is, zie je de mannen kijken van 'flikker nou maar weer op'. Maar ze lossen het sportief op en halen hem, na een mislukte stagedive, zelfs terug voor een tweede poging. Geïnspireerd door zijn fan, werpt ook zanger Cas zich een tijdje later zelf het publiek in voor een ererondje door Tivoli.

Na een uur spelen zit het concert erop. Althans, je weet hoe dat gaat en na een paar minuten schreeuwen komen de mannen weer het podium op voor een toegift. Uiteraard moesten ze wel terugkomen, want hun grootste hit Electric was nog niet gespeeld. Na wat anekdotes en herinneringen ophalen, wordt dan eindelijk de welbekende intro van het nummer ingezet. Het gejuich laait op en het publiek begint, met een aantal bloedneuzen als gevolg, als een malle te springen. Iedereen zingt mee en de avond bereikt haar climax. Supervet! Na nog onder andere hun nieuwste single I Just Wanna Milkshake gespeeld te hebben, is het concert dan toch echt afgelopen. Meer dan tevreden stroomt Tivoli leeg.

Een concert van de band bezoeken is zeker een dikke do! De fans kunnen de longen uit hun lijf schreeuwen, want voor hen is het een feest van herkenning. En mocht je niet bekend zijn met de nummers, dan zing je ze zo mee. Luister van te voren vooral even het eerste album Benny Blisto en het komt helemaal goed! Ik kijk in ieder geval terug op een zeer geslaagde avond en kan het jullie zeker aanraden.

Dus mocht je dat nog niet gedaan hebben: Go Back To The Zoo!

Sander