Feestjes

12x handige festival kampeertips

Ga je kamperen bij een meerdaags festival zoals Sziget of Lowlands? No worries, na een weekendje Wildeburg heb ik genoeg ervaring opgedaan om jullie te voorzien van de handigste festival kampeertips. Wat waren we uit hè? Lees snel verder, want 'een slimme maid is overal op voorbereid'.

Ik geef toe, van je luxe kamer naar een tentje op een grasveld is misschien even omschakelen . Maar voor je het weet ga je campinglaif enorm waarderen. En wil je niets liever dan koffie brouwen in een pannetje op de gasfles, een broodje knakkies eten onder de partytent en lekker met de meiden ronddansen in je poncho wanneer het regent.


1. Koop de supermarkt leeg

First things first: sla genoeg eten en drinken in. Check uiteraard eerst even wat je precies mag meenemen naar het festival. Koop wat fruit en bruistabletten voor de vitamines, dextro en oploskoffie voor energie en genoeg potten knakkies voor broodjes knakworst. Wikkel je blikjes of flesjes in met natte doeken, zo blijven ze wat langer koel.

2. Stel samen met je vrienden een checklist samen

Nu je de boodschappen in da pocket hebt, kun je door met het inpakken van de rest van je spullen. Een checklist maken klinkt misschien overdreven, toch is het ontzettend handig. Zo weet jij namelijk zeker dat je geen noodzakelijke spullen vergeet. Pak de Grote Festival Paklijst erbij en spreek meteen met je vrienden af wie wat meeneemt. Zo voorkom je dat de auto te vol is om weg te rijden.

3. Laad je powerbank op

Tegenwoordig vind je op de meeste meerdaagse festivals wel een mobiel oplaadpunt. Je levert hier je telefoon in (voor een muntje bijvoorbeeld) en haalt ‘m na een paar uur weer op. Nog handiger is om een powerbank mee te nemen. Hiermee kun je je telefoon gemiddeld zo’n drie keer opladen wanneer jij wilt.

4. Vergeet je regenlaarzen en poncho’s niet

Ja, je ziet er inderdaad wat minder fabulous uit. Toch bieden die regenlaarzen en poncho’s uitkomst wanneer het hele festivalterrein is omgetoverd tot een modderpoel. Thank me later voor een van deze handigste festival kampeertips 😉

5. Laat je vader de auto inpakken

Grote kans dat je veel te veel spullen hebt verzameld om mee te nemen naar het festival. Nog grotere kans dat jij het inzicht hebt van een garnaal en het niet lukt om de auto handig in te pakken. Been there done that. Schakel daarom de hulp van je vader in (mits hij net zo'n fantastisch inzicht heeft als mijn vader) en prop samen zoveel mogelijk spullen in je auto.

6. Fix een kliko op het festival

Aangekomen op het festival? Fix een schone kliko! Huh, een kliko? Ja echt. Superveel spullen meehebben naar het festival is handig, het tillen van de parkeerplaats naar je campingplek is alleen wat minder prettig. Kies daarom een schone kliko uit, gooi er wat vuilniszakken in en dump al je shizzle erin. Zo vervoer je in een keer (bijna) al je spullen. In geval van nood kunnen de vrouwen onder ons natuurlijk altijd een sterke dude fixen.

7. Kies je campingplek tactisch uit

Nu je bent aangekomen op de camping, is het tijd om jullie campingplek tactisch uit te kiezen. Heb je behoefte aan rust tussen het feesten door? Ga dan voor een campingplek die verder van het festivalterrein af ligt. Vermijd ook gelijk de grote partytenten, want grote kans dat festivalgangers hier 24/7 feestjes geven. Ohja: pas op dat je jouw tent niet te dicht bij de toiletgebouwen plaatst zodat je niet meegeniet van bijbehorende geuren. En geluiden...

8. Slaap lekker dankzij een slaapmasker en oordoppen

Slapen is voor losers. Toch is meerdere dagen feesten is zelfs heftig voor de echte diehards onder ons. Wil je ook de volgende dag weer genieten van het festival? Zorg dan voor een goede nachtrust. Zelf neem ik altijd mijn ‘ooglap’ mee, beter bekend als een slaapmasker. Het wordt namelijk al best vroeg weer licht en dankzij een oogmasker slaap je vaak net wat langer door. Met een setje oordoppen zorg je ervoor dat je het gesnurk van alle buren of de herrie op de camping niet goed hoort. Ook wel prettig.

9. Neem een wegwerptent mee en versier 'm

Het maakt niet hoe ver je hebt gereisd, of de zon schijnt of het regent en op welk tijdstip je aankomt. Wanneer je kilometers hebt gesjouwd met spullen en eindelijk op het festivalterrein bent aangekomen, wil iedereen zo snel mogelijk zijn tentenkamp opgezet hebben. Ik spreek wederom uit ervaring. Met een wegwerptent is je campinglaif meteen een stuk beter. Het enige probleem is dat er vast meer campinggasten ook deze blog hebben gelezen voor deze fantastische festival kampeertips. Daarom een bonustip: versier je tent met vlaggetjes, ballonnen en lampjes. Zo raak jij nooit meer je tent kwijt.

10. Word BFF's met je buren

Een van de belangrijkste tips: word BFF’s met je buren. Het spreekwoord is niet voor niets: 'beter een goede buur dan een verre vriend'. Je buren zijn namelijk niet alleen ontzettend gezellig, maar ook nog eens megahandig. Je let automatisch een beetje op elkaars spullen en daarnaast kunnen de buren je altijd uit de brand helpen. Bijvoorbeeld wanneer jullie gang een koekenpan nodig heeft om een gebakken eitje in elkaar te flansen. Noodzakelijke dingen wanneer je een kater hebt, geloof me.

11. Douchen op het festival doe je zo

De nachtmerrie van velen: douchen op een festival. Met je brakke hoofd urenlang in de rij staan voor een douche in pauperhokjes is inderdaad geen pretje. Maar hé, met deze tips valt het allemaal best mee. Vermijd de douchehokjes tussen 08.00 en 11.00 uur. Tijdens de spitstijd zijn de douches vaak vies, is het water soms op en zijn de wachtrijen (voor je gevoel) oneindig lang. Kies daarom een tactischer tijdstip uit, bijvoorbeeld rond 15.00 uur. Doe iets eenvoudigs aan, vergeet je teenslippers niet en kleed je na het douchen om in de tent. Er zijn soms geen haakjes in de douchehokjes en jij wilt natuurlijk niet je schone kleren op de vieze grond laten vallen.

12. Voorkom een depressie na het festival

Bij thuiskomst val je hoogstwaarschijnlijk in een zwart gat. Na een weekendje campinglaif met je favoriete debielen voel je je eenzaam. Heel begrijpelijk. Nodig alle vrienden uit, vul de glas met wijn, pak die Oreo's uit de kast en bekijk samen de foto's en aftermovie terug. Of nog beter: koop vast tickets voor het volgende festival.


Heb jij nog meer handige festival kampeertips? Laat het me weten!

Michelle