Travel

Dudes & Dont's in Parijs

Parijs. De stad van de liefde, eindeloos flaneren langs de Seine en 's werelds lekkerste eettentjes. Voor NS International reisden wij per trein af naar de Franse hoofdstad. En nee, niet voor een huwelijksaanzoek onder de Eiffeltoren, maar voor serieuzere zaken. Samen met 9 bloggers gingen wij de uitdaging aan om in één dag tijd een e-book te schrijven vol handige tips, toffe must sees en unieke hotspots.

Het is nog gruwelijk vroeg in de morgen -of beter gezegd nacht- als wij per auto naar Schiphol rijden. De luchthaven is het vertrekpunt voor onze reis naar Gare du Nord. Uiteraard valt er weer genoeg te klagen rond dit uur, want 5:50 is nu eenmaal geen tijdstip voor een mens. Gelukkig wordt er al snel een ontbijtje geserveerd en is rond 9:00 het gezelschap enigszins wakker geworden. Een half uur later staan we al in hartje Parijs. Ideaal!

Op het treinstation wordt nog even de briefing doorgenomen voordat iedereen zijn eigen gang gaat. Het komt er op neer dat wij vooral veel toffe hotspots moeten ontdekken. Nou, dan ben je bij deze dudes aan het juiste adres. Samen met Kelly van GoodFoodLove gaan we op pad. Tijdens de treinreis bleek zij ook wel van een drankje, hapje en feestje te houden, dus de ideale partner in crime om Parijs mee te ontdekken. Ook cameraman Brian sluit zich bij ons aan om de dag vast te leggen en samen besluiten we dat het wel tijd is voor de eerste snack. Voor een echte croque monsieur en café ploft het gezelschap neer in een van de vele restaurants die Parijs rijk is. Via de hashtag #NSBloggerstrip checken we wat onze mede-bloggers aan het doen zijn en worden de eerste posts op social media gedeeld. Want in slechts één dag op-en-neer reizen naar Frankrijk is iets waar iedereen natuurlijk uitgebreid van op de hoogte moet worden gehouden!

parijs

Het kan ook niet anders dat we zijn aanbeland in de betere wijken van Parijs en (per ongeluk) vlakbij hotspot nummer één van Kelly zijn. Er schijnt ergens een straat te zijn met vele chocolatiers. Klinkt goed, maar dan moet je het wel zien te vinden. Gelukkig blijken alle lessen Frans nog ergens te zijn verscholen en komen we nog best snel op locatie aan. Foto's worden geschoten, vlogs opgenomen en als snel zitten we weer in de metro.

Inmiddels is het zo'n 25 graden en trekt heel Parijs erop uit om te genieten van deze najaarszon. Tijdens onze zoektocht naar de leukste hotspots moet er uiteraard tijd ingelast worden voor een wijntje, een uitgebreide lunch en stoppen we regelmatig voor een snack. Het Franse leven is zwaar! Er staat nog maar een paar uur op de teller, dus binnen no time werken we ons lijstje af. Kelly noteert de culinaire plekjes waar je écht langs moet gaan en wij maken o.a. een ontzettend gave kledingwinkel onveilig.

Om de dag op de meest toeristische manier af te sluiten meeten we een deel van de bloggers, Cindy van NS International en Dorit van BloggersNetwork bij de Eiffeltoren. Het toeval wil ook nog eens dat Sander een gekoelde fles sauvignon in zijn tas heeft zitten. Boffen wij even! Een ontzettend toffe ervaring (en kekke sleutelhanger) rijker begeven we ons weer richting Gare du Nord voor de terugreis. Paris, à bientôt!

Download het e-book

Natuurlijk raceten wij in één dag door Parijs met een doel. De must sees van alle bloggers zijn gebundeld in een tof e-book. Download gratis de handige cityguide en ontdek de coolste routes, beste adresje en nog veel meer tips voor een geslaagd bezoek aan Parijs.

En check natuurlijk onderstaande vlog voor de bewegende beelden:

Rick & Sander