Food

Desperados

Het allerlekkerste bier voor in de zomer (en ook voor in de winter) is ongetwijfeld het naar tequila smakende Desperados. Wat ons betreft hét drankje voor bij een goede barbecue of tijdens een knallend festival. Heerlijk!

Bij het zien van een flesje Desperados denk je in eerste instantie aan Mexico: de stoere naam, het typerende lettertype, de kleuren en de gebruikte elementen op het etiket. Maar niets blijkt minder waar: Desperados wordt gebrouwen in Frankrijk en sinds kort ook in Den Bosch. Dat is ongetwijfeld te verklaren aan het feit dat Desperados in handen is van Heineken, een ander sterk Nederlands biermerk.

Desperados is een heerlijk zoet biertje dat verrijkt is met de smaak van tequila. Je kunt het op geen enkele manier vergelijken met Corona, het biertje dat hip is omdat elke boeren lul het tegenwoordig drinkt. In onze ogen mag dit naar kattenpis smakende 'biertje' dan ook zo snel mogelijk uit het (uitgaans)leven verwijderd worden. Desperados smaakt naar de zomer, terwijl de enige smaak die wij in Corona kunnen herkennen een regenachtige herfstdag is. Als je ons niet gelooft: probeer het zelf. Of niet.

Bij het zien van een ijskoud flesje Desperados krijg je dorst, zin in de zomer, zin een goed feestje, zin in zon en strand en zin om hem snel op te drinken. Voor een ijskoude met citroentje mag je Rick 's nachts om 5:00 uur wakker maken. Geen probleem. Sander mag je op dat tijdstip overigens gewoon laten liggen.

Zijn er nog nadelen aan het drinken van Desperados? Ja. Het is teringduur, en dat is jammer. Voor een 3-pack in de supermarkt betaal je rond de vijf euro. Dat vinden wij behoorlijk veel. Maar, zoals alle goede dingen, betaal je voor kwaliteit nou eenmaal wat meer. En daar hebben we bij zo'n heerlijke Desperados niet zoveel moeite mee.

Onze tips voor deze zomer luidt dan ook: stap over op Desperados! Wij zijn al jarenlang fan, dus dan weet je dat het in orde is!

Rick en Sander