Food

American Chocolate Chip Cookies

Als zoetekauw gaat er voor mij niets boven koekjes. Ik heb al vele varianten geprobeerd, maar deze American Chocolate Chip Cookies zijn veruit favoriet.

Na heel wat pogingen is het mij eindelijk gelukt om tot het lekkerste recept te komen. Kijk even door de kilo's suiker heen en ga aan de slag. Veel lekkerder gaat het namelijk niet worden!

Wat je nodig hebt

- 300 gram chocola
- 250 gram bloem
- 200 gram bruine suiker
- 170 gram boter
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- ½ zakje bakpoeder
- theelepel vanille-aroma
- snufje zout

Verwarm de oven voor op 170 graden

Pak de keukenmachine en doe hierin de basterdsuiker en de normale suiker. Smelt vervolgens de boter en doe dit bij de suiker. Roer alles door elkaar totdat het een glad geheel is. Voeg daarna 1 ei, 1 eigeel, vanille-aroma en een snufje zout toe en roer het tot een glad geheel. Nu kan ook de bloem en bakpoeder erbij.

Zelf heb ik pure chocolade gebruikt, maar je kunt in principe alle soorten gebruiken. Melk- of witte chocolade maakt het wel een stuk zoeter, dus houd daar rekening mee. Voor het breken gebruiken we weer de 'theedoek-manier'. Alle chocolade in een theedoek en net zolang meppen totdat de repen veranderd zijn in kleine stukjes. Goed voor de agressie! En roer het daarna door het deeg.

Gebruik voor het maken van de koekjes een ijsschep. Een bolletje per koekje, gewoon neerleggen en vooral niet platter drukken. Leg de bolletjes ongeveer 10 centimeter uit elkaar zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Vervolgens 15 minuten in de oven.

Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog heel zacht. Dat hoort zo! Half uurtje wachten totdat de American Chocolate Chip Cookies afgekoeld zijn en je kunt aanvallen. Eet smakelijk!

Sander