Feestjes

D&D agenda: de laatste festivals van 2016

Nog even en dan is het festivalseizoen van 2016 alweer tot een einde gekomen. Met Mystic Garden, Thuishaven, All We Want en By The Creek stonden er bij ons de afgelopen maanden al veel toffe feestjes op de planning. Gelukkig gaan wij nog even door en zijn Rick en ik in september bij Pleinvrees en Smeerboel te vinden. Waardige afsluiters van dit festivalseizoen!

Hieronder onze favoriete festivals om 2016 in stijl af te sluiten. Dat wordt nog één keer knallen!

Sander


Straf_Werk Festival

Voor een flinke portie techno ben je bij Straf_Werk altijd aan het juiste adres. Het festival is voor hun vierde editie verhuisd naar het stadsstrand Blijburg aan Zee. Met vijf verschillende area's aan het water, een waanzinnig uitzicht over het IJmeer en tal van fijne DJ's wordt het gegarandeerd een geslaagde dag.

Zaterdag 20 augustus | Blijburg aan Zee Amsterdam


Pleinvrees Festival

Jullie weten inmiddels wel dat wij Pleinvrees een warm hart toedragen. Ook dit jaar sluiten we het festivalseizoen af op sportpark Riekerhaven. Deze editie is Pleinvrees Heroes omgedoopt tot Pleinvrees Festival, maar volgens mij belooft dat alleen nog maar meer goeds. Redenen om te gaan? Simpel: al onze favoriete DJ's draaien, de sfeer is top en dit olijke duo is dus ook van de partij. Dat wil je niet missen!

Zaterdag 3 september | Sportpark Riekerhaven Amsterdam


Pacha Festival

Het begon allemaal in de 60s met een club in Barcelona, maar inmiddels kent Pacha wereldwijde bekendheid. Gelukkig hoef je voor een echte Pacha-beleving niet meer naar bijvoorbeeld Ibiza te vliegen. De 3e van september wordt het Arena Park namelijk omgebouwd tot een grote club. Compleet met de aankleding die je van hen verwacht en uiteraard met de bekende DJ's. Zo komt Martin Solveig de boel op een spectaculaire manier afsluiten. Een stukje Ibiza gewoon in Amsterdam!

Zaterdag 3 september | Arena Park Amsterdam


D&D tip: Bash

Al die festivals bezoeken is tof, maar het moet natuurlijk ook ergens van worden betaald. En dat kan best een duur grapje zijn. Een handige oplossing is de app BASH. Daarmee maak je kans op gratis tickets voor de leukste feestjes. Van All We Want tot aan de dikste feestjes tijdens het aankomende ADE, het kan allemaal. Het mooie is dat als je wint, je altijd 2 tickets wint. Dus jij en je beste vriend kunnen gewoon samen los gaan. Wij zijn fan!

juni


Into the Woods

In de afgelopen jaren is Into the Woods uitgegroeid tot misschien wel het meest populaire festival van ons land. Ook dit jaar staat de teller op zo'n 50.000 geïnteresseerden, terwijl er slechts een paar duizend kaarten zijn. Terecht, want qua aankleding is ITW het vetste festivals waar wij ooit zijn geweest. Om de organisatie te quoten: We mogen weer verdwalen in het bos! Twee dagen lang transformeert zij in een buitengewoon trippende wereld waar niets te gek is. Ram uit je vel, groove je gek, riek de dennengeur en verlies jezelf in een zee van energie. En daar is geen woord aan gelogen.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 september | Amersfoort


Smeerboel

Helaas moet je voor de meeste festivals nog altijd in de Randstad zijn. Gelukkig is daar elke september Smeerboel. Gewoon in Utrecht, dus makkelijk te bereiken voor iedereen. Wij zijn zelf nog nooit van de partij geweest (komt dit jaar waarschijnlijk verandering in), maar hebben gehoord dat het altijd zeer geslaagd is. Het is ook een van de weinige keren dat held Kölsch draait in ons koude kikkerlandje. Als je dat niet overhaalt om te gaan, dan weten wij het ook niet meer!

Zaterdag 10 september | Grasweide Utrecht


Draaimolen Festival Halverwege september is het toch echt tijd om de laatste danspasjes in de buitenlucht te maken. Een dappere keuze van Draaimolen. We weten allemaal hoe wisselvallig het Nederlandse weer is, dus laten we hopen op een lekker nazomer zonnetje op zaterdag 17 september. De line-up zal een waardige afsluiter in ieder geval niet in de weg staan. Verdeeld over 3 stages draaien o.a. Âme, Tsepo en Konstantin de sterren van de (hopelijk droge) hemel. Dat komt wel goed!

Zaterdag 17 september | Charlotte Oord Tilburg


Thuishaven

Technisch gezien is het geen festival, maar Thuishaven mag gewoon niet ontbreken in deze lijst. De Contactweg 60 is namelijk onze favoriete locatie om eens stevig die voeten van de vloer te laten gaan. Wekelijks wisselt de line up. De ene zondag is het de beurt aan De Sluwe Vos en 7 dagen later klinken de lekkerste deephouse-sets uit de speakers. In 2016 is het nog slechts een paar keer tijd voor het Zomercirus. Hierna wordt het terrein omgebouwd en klaargemaakt voor het befaamde Wintercircus. Het feest gaat alleen door bij goed weer, dus houd de Facebookpagina goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Elke zondag (en soms op zaterdag) | Contactweg 60 Amsterdam


Met welk feestje sluit jij het festivalseizoen in stijl af?