Zolder

D&D favorieten: september

Met die zomerse temperaturen is het lastig te geloven. Toch is oktober alweer even aan de gang. Fashionable late - zoals gewoonlijk - hierbij dus ons favorieten artikel van september. Een maand die aanvoelt alsof we geen moment stil hebben gezeten. Maar waarbij we tijdens het schrijven van deze blog toch verrekte ons best moesten doen om het een en ander te tikken. Misschien dat we gewoon verwend zijn geworden. De kans is groot.

Van de afsluiter van het festivalseizoen 2018 tot een dag vrijwilligerswerk. Check snel al onze favorieten van september:


Into The Woods

In de afgelopen jaren groeide Into The Woods uit tot een van de meest gewilde festivals van Nederland. Een ticket bemachtigen is nog lastiger dan Einsteins relativiteitstheorie. Maar ook dit jaar lukte het ons. Dat betekende maandenlang uitkijken naar 15 september voor de negende editie van Into The Woods.

Als echte festivalgangers hebben we al menig terrein onveilig gemaakt. Maar er zijn weinig plekken die kunnen tippen aan het Amersfoortse bos. Zeker op een warme nazomerdag. Bij binnenkomst is het dan ook snel jas in de kluis en op ontdekking gaan. Want elke vierkante centimeter is bij Into The Woods aangekleed. Van secret karaokebars tot mini rave-caves tot honderden kabouters. Het is elk jaar weer een feestje. Tel daar een verrassende line-up, onze gezellige vriendengroep en de nodige heerlijke sets bij op en je hebt misschien wel het leukste feestje van 2018. Tot volgend jaar!


Verjaardag Sander

Voor dit deel schakel ik (Sander) even over naar mezelf. Want over jezelf schrijven in de derde persoon levert mij een beetje de kriebels op 😉 Op het gebied van verjaardagen ben ik echt net een klein kind. Ik houd van jarig zijn, en dan vooral het het vieren ervan. Vrienden, lekkere drankjes, veel eten en een hoop gezelligheid. Alles waar ik van houd komt allemaal samen. En omdat je slechts één keer per 365 dagen jarig bent. Kan je er toch maar beter een groot feest van maken? Iets wat zeer zeker gelukt is. Op de 20ste begonnen we rustig met taart en bubbels. De echte fissa kwam daarna in het weekend. En dat liep wel enigszins uit de klauwen. Check voor de nodige beelden onze Instagram. Maar laat ik zo zeggen dat we vroeg in de avond begonnen en ik uiteindelijk rond 6:30 in mijn bed dook.

Wat ik cadeau kreeg? Nou, dit awesome op maat gemaakte wijnrek van staal. Echt een supercadeau!


Grote Barneveld Helpt Dag

De laatste zaterdag van september steekt ondernemend Barneveld gezamenlijk alle handen uit de mouwen. Jullie favoriete klusduo kon natuurlijk niet ontbreken tijdens de Grote Barneveld Helpt Dag 2018. Dus daar stonden we dan op onze vrije zaterdag. Op een tijdstip zo vroeg dat zelfs de vogels zich nog een keertje omdraaiden. Waarom de mensheid helpen om 6:45 in de morgen moet starten? Dat is ook ons nog steeds een raadsel. Maar hé, na 4 bakken koffie waren Buurman & Buurman ontwaakt en klaar voor een uitdaging. In ons geval het sauzen van een appartement. Eigenlijk een best wel prima klus. Na een dag ploeteren mocht het eindresultaat er dan ook zijn en smaakte het bier extra lekker. We zullen de wekker vast zetten voor volgend jaar 😉


Searching

Écht verrast zijn we eigenlijk zelden meer tijdens een avondje Pathé. In september gebeurde het eindelijk weer een keer. Aan de film Searching de eer om dat voor elkaar te krijgen. Het verhaal is simpel. Tienerdochter Margot van alleenstaande vader David komt niet meer thuis. Al snel wordt ze als vermist opgegeven en begint de zoektocht. En dan niet op een Liam Neeson bottenbrekende-vol-met-actie-manier. Nee, David belt klasgenoten af, duikt in haar bankafschriften en deelt flyers uit. Beetje bij beetje ontdekt hij steeds meer over zijn dochter. Was het wel zo'n geliefde meid als David denkt? Een verhaal vol verrassende plottwists volgt.

Wat de film helemaal tof maakt is het feit dat alle scènes plaatsvinden op een beeldscherm. Van appjes via de iPhone en nieuwsberichten op tv tot bewakingsbeelden.


Patatje Stoofvlees

Sinds een paar weken is Sander de trotste eigenaar van een slowcooker. Eerlijk gezegd wist die niet echt wat de bedoeling was. Tijd voor een experiment! Het resultaat kwam in september online. Misschien niet het beste recept voor deze zomerse temperaturen, maar wel verrekte lekker.


En in oktober?

Nou, echt meer dan genoeg. De maand is net 1.5 week oud en er stonden al de nodige dingen op onze agenda's. Rick is druk aan het verhuizen, Sander ging vorige week op persreis naar Spa en we maken ons ondertussen op voor het Oktoberfest Barneveld en ADE volgend weekend. Zin in!

Rick & Sander