Lifestyle

Van baardtrimmer tot bodygroomer

Het verwijderen van gezichts- of lichaamshaar is allang niet meer beperkt tot een scheermesje met scheerschuim om alles glad te scheren. Haar trimmen is tegenwoordig bijna populairder dan helemaal gladgeschoren. Met een trimmer verwijder je net zoveel haar als nodig is, met een gelijkmatig en net resultaat. Er zijn oneindig veel soorten trimmers verkrijgbaar, hoe weet je nu welke soort het beste past? Een aantal verschillen uitgelegd.

 

De baardtrimmer

Het woord zegt het al, een baardtrimmer is geschikt wanneer je een apparaat alleen wil aanschaffen voor het bijwerken van je baard. Het snijblad van een baardtrimmer is zo ontworpen dat het makkelijk te gebruiken is op je hele gezicht. Wil je ook lichaamshaar of hoofdhaar verwijderen en heb je niet zo’n zin in drie verschillende apparaten in huis? Dan is het wellicht handig om te kijken naar een scheerapparaat dat meerdere functies heeft. Een baardtrimmer is minder geschikt voor ander lichaamshaar, omdat je daar over het algemeen een iets sterkere motor voor nodig hebt.

 

Multigroom of hybride trimmer

Zoek je naar een apparaat waarmee je hoofdhaar, baard én lichaamshaar kunt weghalen, is een multigroom het bekijken waard. Bij een multigroom kun je het scheerapparaat instellen met verschillende opzetkammen, net voor welk lichaamsdeel je het wilt gebruiken. Zo hoef je niet meer verschillende apparaten in huis te halen om alles bij te werken, maar kun je slechts de opzetkammen wisselen.

Een hybride trimmer is een combinatie-apparaat waarmee je kunt scheren én trimmen. Ook is een hybride trimmer vaak geschikt voor zowel baard- als lichaamshaar.

 

De tondeuse

Werk je graag zelf je hoofdhaar af en toe bij in plaats van een extra bezoek aan de kapper, is een tondeuse geschikt. De tondeuse is speciaal ontwikkeld voor hoofdhaar, en is door het specifieke snijblad minder goed te gebruiken voor bijvoorbeeld je baard. Daar is een tondeuse iets te krachtig voor en je komt dan minder goed bij de moeilijker bereikbare plekken op je gezicht.

 

De neustrimmer

Haal ongewenst neus- en oorhaar weg met een neustrimmer. Een klein trimapparaat dat naast neus- en oorhaar verwijderen ook geschikt is bijvoorbeeld om wenkbrauwen mee bij te werken. Als je verzorgd voor de dag wil komen, is een dergelijke trimmer onmisbaar.

 

De bodygroomer

Tot slot dan de bodygroomer. Een trimapparaat dat helemaal ingesteld is op het verwijderen en bijwerken van al je lichaamshaar. Je kunt een bodygroomer gebruiken om haar te trimmen, maar ook om te scheren.

Lees ook eens: Dik stug haar kapsels voor mannen

 

Image by drobotdean on Freepik