Looks

Kapsels voor dik stug haar bij mannen - 2024 editie

Dikker haar kan vaak aanvoelen als een nachtmerrie, omdat het normaal gesproken moeilijk te stylen is. Het geeft bijna het gevoel dat wat je ook doet, je haar gewoon niet op zijn plaats blijft. Om je hierbij te helpen bespreken we een aantal kapsels voor dik stug haar bij mannen.

Je moet een flatterende stijl vinden die er stijlvol uitziet en tegelijkertijd voldoet aan de eisen van jouw levensstijl. Je hebt de vrijheid om te kiezen uit een scala aan stijlen; klassieke, sportieve of moderne kapsels. Je kunt het je veroorloven om te experimenteren met stijlen en afwerkingen. Maar het belangrijkste is het vinden van de juiste look voor je persoonlijke smaak en verzorgingsstijl.

Langer aan de bovenkant houden, maar aan de zijkanten korter maken is een geweldige look voor mensen met dik haar. Maar misschien moet je wat föhntechnieken onder de knie krijgen. Ga voor een verzorgde, frisse vervaging die feilloos overgaat in het langere, dikke haar bovenop. Of kies voor een getextureerd, minder gestructureerd kapsel voor een meer natuurlijke, ontspannen finish.

Kapsel voor dit stug haar bij mannen: de kuif

De kuif is een veelzijdig kapsel; het is stijlvol en zeer geschikt voor formele gelegenheden. Het kan ook worden aangepast aan jouw informele behoeften. Om de opvallende aantrekkingskracht van dit kapsel te maximaliseren, ga dan voor ongeveer acht weken groei bovenop. En taps toelopend in korte zijden om contrast te bereiken.
Zorg ervoor dat je kapper de voorkant langer laat dan de rest van de bovenkant. Dit zal je helpen als het gaat om het stylen van je kuifkapsel. Veeg het naar achteren met de scheiding voor een klassieke look. Of ga tegen de groeirichting in en draai aan de uiteinden als je je meer ontspannen voelt. De stijl werkt goed met haar van gemiddelde dikte en hoekige gezichten. 
Als je ultradik en steil haar hebt, moet je je kapper vragen om textuur aan het haar toe te voegen. Om het een slordiger, minder gestructureerd uiterlijk te geven. Gebruik voor het stylen van het kuifkapsel een product met een matte afwerking. 

Pompadour-kapsel voor dik haar

Een pompadour is geweldig voor mannen met alle verschillende gezichtsvormen. Bij de pompadour draait alles om hoogte en volume aan de voorkant van het haar.
Dit is geweldig als je er altijd verzorgder uit wil zien. Om de pompadour met dik haar na te bootsen, wil je ervoor zorgen dat de voorkant langer is dan achter. Dit geeft de voorkant van het haar iets om achterover te leunen en zichzelf te ondersteunen. Zodat het haar niet alleen maar voller wordt door het gewicht van het dikke haar.
De pompadour staat of valt met de föhn, dus zorg ervoor dat dit je belangrijkste fase van styling is. Voeg een klein beetje product toe als het haar vochtig is. Föhn het om volume toe te voegen en breng het vervolgens in model met een kleine hoeveelheid matte finish pommade.

Kapsel met zijscheiding voor dik haar

De klassieke zijscheiding zal goed werken bij bijna elk haartype, maar dik haar zal het waarschijnlijk een scherpere look geven. Houd de zijkanten kort en laat een langere bovenkant over. Voeg voor een modernere look een vervaging toe aan de achterkant en zijkanten. Als je avontuurlijk bent, voeg dan een hartscheiding toe om het haar thuis gemakkelijker te stylen te maken. Pas op dat je aan de bovenkant niet te kort wordt, want dik haar kan vaak behoorlijk weerbarstig zijn. Zeker als het te kort wordt geknipt. 
Houd daarom een beetje lengte aan de bovenkant - meer dan ongeveer 5 cm.
Zorg ervoor dat je met dit kapsel het meeste uit pre-styling haalt om het haar in vorm te krijgen. Ultradik haar heeft de neiging om niet te veel te willen bewegen als het eenmaal droog is.
Pre-style met een föhn, een pomade op waterbasis en een ronde borstel om het haar hoogte en volume te geven. Eindig dan met een beetje meer product om je gedurende de dag meer houvast te geven. Gebruik het product spaarzaam en breng meer aan naarmate je verder gaat, om te voorkomen dat je te veel gebruikt. 

Ronde snit voor mannen met dik haar

Als je het zat wordt om je dikke haar te stylen, dan is de moderne ronde snit een uitkomst.
Vraag je kapper om de zijkanten te scheren en laat je kapper de bovenkant met een schaar knippen. Zo’n beetje tussen een 4 en 8 op de tondeuse. Dit geeft je wat lengte om mee te spelen.

Moderne getextureerde kapsels voor dik haar

Zorg er voor dat je je kapper vraagt om textuur aan het haar toe te voegen. Zeker als je voor een modernere stijl gaat, zoals een crop, een getextureerde kuif of iets rommeligs. 
Dik haar heeft niet de scheiding die nodig is om de meeste van deze kapsels natuurlijk te laten werken. Daarom zal je kapper textuur aan de snit moeten toevoegen. De kapper doet dit meestal met een scheermes of door puntknippen met een schaar. Laat ze bij voorkeur geen uitdunschaar gebruiken. Dit lijkt niet zo goed te werken met dik haar.
Het stylen van getextureerde stijlen met dik haar betekent dat je heel weinig product gebruikt. Je voegt vooraf een pre-stylingproduct toe voor textuur.