Lifestyle

Hoe stap je veilig op de motor?

Met het mooie weer in aantocht is het heerlijk om weer op de motor te stappen. Het gevoel van vrijheid op de weg, de wind door je haren en het gebrul van de motor zijn enkele van de vele voordelen van motorrijden. Helaas komt het motorrijden ook met een aantal gevaren. Vandaar dat het goed is om je hier bewust van te zijn zodat je ook maatregelen kunt treffen. Om ervoor te zorgen dat je veilig op de motor rijdt, geven wij je enkele handige tips. Als je deze in je achterhoofd houdt wanneer je je uitrusting samenstelt en wanneer je de weg opgaat, dan kan het bijna niet anders dan dat je een heerlijk ritje voor de boeg hebt.

 

Koop een goed motorpak

Een goed motorpak is een van de belangrijkste investeringen die je als motorrijder moet doen. Een motorpak beschermt je niet alleen tegen wind en regen, maar biedt ook bescherming in het geval van een valpartij. Een goed motorpak moet bestaan uit slijtvaste materialen zoals leer of textiel en uitgerust zijn met CE-gecertificeerde protectoren op belangrijke plaatsen zoals de schouders, ellebogen, knieën en rug. Bovendien moet het motorpak goed aansluiten op je lichaam zodat het niet gaat wapperen tijdens het rijden. Zorg er daarom altijd voor dat je een pak goed past wanneer je in de winkel bent. Soms lijkt een pak namelijk precies jouw maat, maar blijkt tijdens het passen dat het allemaal toch niet zo soepel zit. Je moet altijd zorgen dat een pak comfortabel zit want het moet je ook niet beperken in je bewegingsvrijheid.

 

Bestel bijpassende motorlaarzen

Motorlaarzen kopen is minstens zo belangrijk als een goed motorpak kopen. Ze beschermen je voeten en enkels tegen letsel in het geval van een valpartij, maar bieden ook comfort tijdens het rijden. Een goede laars zorgt er namelijk ook voor dat je niet snel van je pedalen glijdt. Dat is belangrijk want hierdoor kunnen anders ongelukken gebeuren. Motorlaarzen zijn er in verschillende varianten, zoals touring laarzen, racing laarzen en adventure laarzen. De meest gekozen variant is de touring laars vanwege de goede bescherming en het comfort. Bekijk de mogelijkheden eens bij jouw leverancier en mocht je vragen hebben, dan kun je altijd even aan de bel trekken.

 

Let op je rijstijl

Naast het dragen van beschermende kleding is het ook belangrijk om veilig te rijden op de motor. Als motorrijder ben je kwetsbaar in het verkeer en daarom is het belangrijk om alert te blijven. Hou altijd voldoende afstand tot je voorganger, let op de snelheidslimieten en anticipeer op het gedrag van andere weggebruikers. Daarnaast is het belangrijk om jezelf en je motor regelmatig te laten controleren om ervoor te zorgen dat je altijd veilig op pad kunt gaan. Al met al is veiligheid op de motor van groot belang. Door het dragen van beschermende kleding en het letten op je rijstijl, kun je ervoor zorgen dat je veilig en met veel plezier kunt motorrijden. Veel plezier op de weg!