Lifestyle

Auto leasen? Kies voor het Keurmerk Private Lease

De mogelijkheden voor private lease zijn vandaag de dag nagenoeg eindeloos. Doordat leasen de laatste jaren alsmaar populairder is geworden, is het aantal leasemaatschappijen toegenomen. Het is alleen niet verstandig om een leasecontract af te sluiten bij de eerste beste maatschappij die je tegenkomt. Wij raden je namelijk aan om voor een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease te kiezen. In deze tekst vertellen wij je waarom dit de voorkeur heeft.

Wat is het Keurmerk Private Lease?

Het Keurmerk Private Lease maakt onderdeel uit van de Stichting Keurmerk Private Lease. Deze stichting heeft als doel om consumenten te beschermen. Het keurmerk dat zij uitgeven helpt hier een handje bij. Dankzij het Keurmerk Private Lease weet je namelijk bij welke leasemaatschappijen je veilig en verantwoord een elektrische auto private leasen kunt. Het keurmerk is onafhankelijk, wat betekent dat het niet verbonden is aan een leasemaatschappij of consumentenorganisatie.

Zekerheden die het keurmerk consumenten biedt

Als je een leasemaatschappij tegenkomt met het Keurmerk Private Lease betekent dit dat je hier met een gerust hart een auto kunt leasen. Het keurmerk staat namelijk voor 5 zekerheden. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

1. Bedenktijd
Lease je bij een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease? Dan heb je 14 dagen bedenktijd op basis van het consumentenrecht. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken.
2. Zekerheid
Geschillen worden snel en eenvoudig opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.
3. Bescherming
Een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease bekijkt samen met jou of private lease verantwoord is en hoeveel je kunt en wilt betalen. Hierdoor weet je zeker dat je het maandelijkse bedrag zonder problemen op kunt hoesten.
4. Eerlijkheid
Als je een leasecontract afsluit bij een leasemaatschappij die over het Keurmerk Private Lease beschikt, ben je verzekerd van eerlijke algemene voorwaarden. De voorwaarden zijn bovendien tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond.
5. Compleetheid
Wie privé een auto leaset bij een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease, weet waar hij aan toe is. Voordat je een contract afsluit is het namelijk al duidelijk wat er wel en niet bij de prijs is inbegrepen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor verrassingen.

Hoe vind je het keurmerk?

Leasemaatschappijen die over het Keurmerk Private Lease beschikken, vermelden dit vaak duidelijk op hun website. Vaak vind je dit al op de homepage, zodat je niet lang hoeft te zoeken. Als je op de site van een leasemaatschappij met het keurmerk terecht bent gekomen, doe je er goed aan een vergelijking te maken. Vaak kan dit op de site zelf door jouw voorkeuren aan te geven. De site gaat vervolgens op zoek naar de private lease auto die hier het beste bij aansluit. Meestal krijg je meerdere auto’s te zien, zodat je iets hebt om uit te kiezen.