Lifestyle

De autotrends van 2018

Ieder jaar komen er weer nieuwe snufjes op de markt om auto's nog luxer en veiliger te maken. De meesten van ons bezitten vast (nog) geen dikke BMW. Maar dat hoeft ook helemaal niet om een beetje pretentieus te doen.

Van zelfrijdende auto's tot een automatisch noodsignaal. Hieronder een korte samenvatting van de 4 grootste ontwikkelingen van dit jaar:


Veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Sluit daarom om te beginnen een goede autoverzekering af. WA is verplicht, maar een All Risk verzekering kan ook wenselijk zijn. Zo is de schade aan anderen en aan jouw eigen auto ook goed gedekt. Tip van de dudes: altijd je autoverzekering vergelijken, voor een zo passend mogelijke verzekering.

En gaat het dit jaar echt een keer helemaal mis? Ram je bijvoorbeeld een vangrail en ben je zelf niet meer in staat om alarm te slaan? Dan biedt een van de grootste autotrends van 2018 uitkomst. Sinds kort is er namelijk een nieuw systeem op de markt: het noodoproepsysteem. Zodra je een ongeluk krijgt, geeft de auto direct een seintje door naar een alarmcentrale. Inclusief jouw locatie. Zo weten de hulpdiensten gelijk waar ze met een bloedgang heen moeten scheuren. In Brussel schatten ze zelfs dat er jaarlijks 2.500 levens gered mee worden. De moeite waard om in je auto te hebben dus. Voor het geval dat.

autotrends 2018


Zelfrijdende auto

Ben jij ook liever lui dan moe? Dan is dit hét systeem waar je al die tijd op hebt gewacht. Een zelfrijdende auto. Gas geven, sturen en remmen. Hij doet het allemaal voor je. We snappen dat het je moeilijk lijkt om de controle uit handen te geven. No worries, uit onderzoek van het KPMG is namelijk gebleken dat Nederland land nummer één is om de zelfrijdende auto te testen. Dit komt voornamelijk door het goed onderhouden wegennetwerk. Nu is het helaas niet aan iedereen besteed om een Tesla te kopen. Maar.... grote kans dat de komende jaren ook andere merken met dit innovatieve systeem gaan werken.


Remote control parking

Ook geen held in parkeren? Bespaar je voortaan de gênante situaties op de parkeerplaats bij jouw plaatselijke Albert Heijn. Naast de auto's die zelf kunnen inparkeren, zijn er nu ook auto's die beschikken over remote control parking. De auto parkeert zichzelf. Hoe het werkt? Stap uit, open de app en druk op start. Fileparkeren, achteruit, vooruit of die krappe parkeerplaats waar je normaal gesproken niet meer uit je auto komt. Het kan allemaal.

autotrends 2018


Elektrische aandrijving

Je hoort ze niet, maar ziet ze wel: elektrische auto’s. Levensgevaarlijk, want ik schrik mezelf soms helemaal rot. Maar het is wel bewuster voor het milieu. En het scheelt ook nog eens in de portemonnee. Althans, bij het ‘tanken’ dan, zeker (nog) niet bij de aanschaf. Buiten het feit om dat dit een auto is waar menig milieuactivist van droomt, is hij ook nog eens makkelijk. Zo kan het opladen namelijk gewoon bij jou thuis. Scheelt weer een ritje naar het dichtstbijzijnde tankstation. Nice!

Heb jij hier aan deze autotrends 2018 nog meer trends toe te voegen? Laat het ons weten!


PS: dit is een gesponsorde samenwerking tussen Centraal Beheer en onze mannenblog.