Zolder

Weekend Bites #2

Ik kan niets anders zeggen dat er een heerlijk weekend op de planning staat. Na een drukke week vol deadlines is het de komende dagen tijd voor optimale ontspanning. Vanavond begint met een bezoekje aan het theater, morgen is het eindelijk weer tijd voor een feestje van Pleinvrees, zondag ga ik wat nieuwe recepten testen en de werkweek start met een preview van onze nieuwe website. Genoeg te doen dus.


Partytip

Zoals jullie weten zijn Rick en ik echte fanboys als het om Pleinvrees gaat. Dit weekend staat er - na lang wachten - eindelijk weer een feestje van onze favoriete organisatie in de agenda. Tijdens hun jaarlijkse tour doet de bende uiteraard ook Amsterdam aan. Paradiso is de plek  waar het zaterdag allemaal gaat gebeuren. Met bekende, maar ook een hoop nieuwe namen belooft het vast weer ouderwets geslaagd te worden. Er zijn nog een paar tickets beschikbaar, dus zien we je daar?

Toevallig ging deze week ook de voorverkoop voor het zomerse Pleinvrees Am Strand van start. Je raadt het al: ook die tickets zijn veiliggesteld. Heel veel zin in!

pleinvrees on tour amsterdam paradiso


Serietip

Voor de dagelijkse portie films en series is Netflix natuurlijk al jaren een uitkomst. Met Santa Clarita Diet heeft de mediagigant weer een tof eindresultaat afgeleverd. De serie draait om makelaarsechtpaar Joel en Sheila Hammond (Timothy Olyphant en Drew Barrymore). Op een dag hoest Sheila er een of andere vleesbal uit, braakt zich een ongeluk en vanaf dat moment gaat ze door het leven als zombie. Nu verwacht je een bloederig verhaal vol gebrabbel en stijf geloop, maar helaas. Of juist gelukkig. De hunkering naar mensenvlees is wel aanwezig en dat zorgt voor leuke situaties. De serie is geen absolute must see, maar wel uitermate geschikt om te bingen. Prima vermaak voor dit weekend dus!


Carnavaltip

We proberen het al jaren uit te stellen, maar volgende week moeten we er toch echt aan geloven: Carnaval. Dé voorwaarde van zowel Rick als mij is dat we allebei niet als complete malloten de straat op gaan. Dus niet in een pinguïnpak, vercrackte rocker of slechte cowboy. Gelukkig is daar Opposuits. Een perfecte middenweg voor types zoals wij. Ga jij nog carnavallen dit jaar?

opposuits korting kortingscode opposuits


Bak- en braadtip

Alles behalve een spannende weekendtip. Toch wil ik hem jullie niet onthouden. Deze mesjes van de Xenos kosten echt bijna niets en snijden als een malle. Doe jezelf een plezier door er dit weekend een paar te halen. Ik gebruik ze al jaren 😉

weekend bites


Nog meer leuk:

- Zondag vindt tussen 13:00 en 18:00 in Utrecht weer Gluren bij de Buren plaats. In 185 huiskamers geniet je van optredens uitgevoerd door uiteenlopende artiesten.
- De kijkers van Please Like Me herkennen de titelsong direct. I'll be fine is een lekker feel good nummer om in het weekend op repeat te zetten.
- Voor iedereen die weleens een poging tot beatboxen heeft gedaan. Zelfs na 10 keer kan ik hier nog smakelijk om blijven lachen.
- Deze gehaktballetjes met gesmolten kaas verpakt in een laagje deeg. Lekker!
Female Figure is het werk van kunstenaar Jordan Wolfson en beschrijft zich het beste al een intrigerende animatronic met een creepy hoofd. Vanaf dit weekend in het Stedelijk te aanschouwen.

Nu rest mij alleen nog te zeggen: een goed weekend allemaal!

Sander