Looks

Trend: heren zonnebrillen 2016

De zonnebrillen voor mannen kennen in 2016 weer een hoop nieuwe en toffe trends. Maar met welk model kom je deze zomer het beste voor de dag? In dit artikel lees je alle trends op het gebied van heren zonnebrillen voor de zonnige maanden. Zo ga jij de komende tijd stylish de Nederlandse straten op! 

Hieronder vind je een overzicht met daarin dé trends qua heren zonnebrillen, nieuwe monturen en blijvende klassiekers:

Sander


Aviator zonnebril heren zonnebrillen 2016

De Ray Ban Aviator mag je gerust een van de meest iconische heren zonnebrillen noemen. Het model is dan ook een klassieker die eigenlijk altijd behoort tot de trends. In 2016 kan je jouw aviator dus gerust blijven dragen. Wil je een keer variëren? Ga dan voor het full color model van Ray Ban. De brillengigant heeft het frame voorzien van een aantal subtiele prints, zodat je helemaal mee gaat met de nieuwe trends.

De zonnebril is o.a. verkrijgbaar bij SmartBuyGlasses voor €135.95 D-frame zonnebril

heren zonnebrillen 2016

Een van de grootste trends qua heren zonnebrillen in 2016 is het zogenaamde D-frame. Toegegeven: je moet wel je best doen om er een D in te zien, maar het gaat om het idee. Het retro model is fors qua ontwerp, dus het alleen op als het bij de vorm van jouw gezicht past. Zet hem bijvoorbeeld niet op als je een smal hoofd hebt, want dan blijft er weinig van je over.

De D-frame modellen zijn overal te verkrijgen. Check Asos voor veel goedkope zonnebrillen online te bestellen.

Reflecterende zonnebril

heren zonnebrillen 2016

Deze zomer mag het best een beetje glimmen. In 2016 zijn heren zonnebrillen met reflecterende glazen dé manier om flink op te vallen. Het is een perfect festivalbrilletje en niet echt geschikt als zonnebril op sterkte. Koop daarom een goedkoop exemplaar, dan maakt het ook niet uit als die een keer kapot valt of kwijt raakt. Lekker shinen deze zomer!

De reflecterende zonnebrillen zijn o.a. verkrijgbaar bij Cheapass Zonnebrillen voor €8.95

Ronde zonnebril

heren zonnebrillen 2016

Vroeger zag je ze alleen op de betere technofeesten. Tegenwoordig kom je de ronde zonnebril overal tegen. Het mag dan een van de nieuwe trends zijn, maar toch durven niet alle heren het aan. Zonde, want juist omdat niet iedereen hem durft te dragen is het een unieke bril. Zelf heb ik dit exemplaar van Ray Ban in mijn bezit. Het is wel even wennen, want je gezicht is veel minder bedekt en daardoor 'kijkt' het heel anders dan met een grotere zonnebril. Maar daarna is het een perfecte zonnebril.

De ronde zonnebril is o.a. verkrijgbaar bij SmartBuyGlasses

Wayfarer zonnebril

heren zonnebrillen 2016

Sinds de introductie in de 1950s is Ray Ban Wayfarer niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De afgelopen jaren lijkt het model populairder dan ooit te voren en zijn er verschillende varianten op de markt gekomen. Zo introduceerde het merk de houten zonnebril en werd er geëxperimenteerd met verschillende frames. Anno 2016 kan je dus alle kanten op met het klassieke model.

De Ray Ban Wayfarer is o.a. verkrijgbaar bij Hans Anders voor €119


Welke van deze heren zonnebrillen vallen bij jou wel in de smaak?