Kijkbuis

Recap: Holland's Next Top Model 2017 #1

Elke maandag zet ik mijn testosteron in de koelkast en plof neer op de bank om Holland’s Next Top Model te kijken. Zo scoor jij punten bij je vriendin en kom ik meer te weten over het programma wat ik jarenlang probeerde te mijden. Tot de vorige editie dan. Vandaag: aflevering 1

Natuurlijk bevat deze Holland’s Next Top Model recap spoilers, dus je bent gewaarschuwd.


Eindelijk is het moment daar. Na bijna een heel jaar (!) van rusteloosheid en emotioneel getouwtrek is mijn leven weer compleet. Hollands Next Top Model 2017 gaat van start. Zijn jullie net zo excited als ik ben? Laten we hopen van niet, want dan verliest RTL veel kijkers…

Het is direct duidelijk. Deze editie is anders dan ooit te voren. Tenminste als we die kale, Engelssprekende kerel mogen geloven. Nederland is niet meer genoeg. The world is deze keer the limit. En zo is het. De eerste impressies van het seizoen zijn meer dan in orde. Tongende chicks, huilende gingers en het woord bloot valt een paar keer. Spannond! Maar huh, dit seizoen geen audities? Nee, we worden meteen de Amsterdamse A’dam Toren ingezogen. Eerlijk is eerlijk: het is beter voor de professionaliteit van het programma. De eerste kandidaten vullen het scherm en ondertussen hoor ik bij mij in de straat wat gebonk en gegil. Menig bakvisje glijdt van de bank af als Milan verschijnt. En die arme jongen is zelfs voor zijn mede-kandidaten niet veilig. Laten we hopen dat de productie hem een tasergun cadeau heeft gedaan...

De jury

Van coole gozers tot bitchy gays en van lieve boerinnen tot geplamuurde volksbuurtbewonsters, de casting is zeer divers. En in 2017 is niet alleen de opzet – dit jaar doen er vrouwen én mannen mee – nieuw, ook de jury is fris en fruitig. Jean Paul Paula, de beste man zou toch niet echt zo heten? Nigel Barker, veteraan van de Amerikaanse versie. En Kim Feenstra, om met de woorden van Montell te spreken: ze is 1. heel knap, 2. ze doet het heel goed en 3. dat was het wel eigenlijk. Mee eens. En dan is de presentatie van Holland’s Next Top Model 2017 ook nog in handen van Anna Nooshin. Lijkt mij gewoon een gezellig en sympathiek mens, dus tot nu toe weinig te klagen.

De modellen

De eerste opdracht is het schieten van compcards (?). Het perfecte moment voor een korte indruk van alle kandidaten:

Bonita: leuke boerin. Voor in Nederland dan. En na 292 bijlessen Engels wellicht ook daarbuiten.

Chelsey: op je muil gaan tijdens een belangrijk moment. Wie is dat niet overkomen? Spirit animal van deze aflevering.

Chris: gooi er alsjeblieft wat ondertiteling tegenaan. Tering, wat een accent.

hntm recap 2017

Daila: ze lijkt wel een beetje op Geraldine Kemper. Dan zit je bij mannelijk Nederland al snel goed.

Fabiola: doet haar naam eer aan. Holland’s Next Action-medewerkster was misschien een beter programma geweest.

Jamie: heeft een beetje zo’n crackhoofd waar je van schrikt als je door een tijdschrift bladert. Maar moet er ook wel om lachen.

hntm recap 2017

Latanya: vrolijke meid en daar durf ik mijn geld wel op in te zetten.

Lohrenz: sommige mensen vind je gewoon fucking irritant. Heb ik met hem.

Milan: gaat dit seizoen menig slakkenspoor veroorzaken op maandagavond. Dat wordt schrobben.

hntm recap 2017

Montell: hij lijkt wel stoned, panja of allebei. In welke hoedanigheid dan ook sowieso een kanshebber voor de titel.

Quincy: kennen jullie hem ook niet ergens van? Lijkt mij ook echt veel te oud om nog model te worden.

Sanne (die blonde): typisch model, maar mag wel eens even iets langer in bed blijven liggen.

Ritse: heel flauw, maar door dat haar moest echt ik direct hieraan denken:

holland's next top model recap 2017

Sanne (die met lelijke linkerkant): tsja, knap koppie. Ik zie haar HNTM alleen niet winnen.

Senna: muisstille wiseguy. Zo’n gast die vroeger in de pauze op een muurtje zat te roken terwijl jij nog een broodtrommel vol bammetjes van je moeder meekreeg.

Veranique: het is dat ik alle kandidaten online checkte, anders was ik haar vergeten…

hntm 2017 recap


De Model Mansion

Door naar de Model Mansion. Na vorig jaar onvoorbereid de eerste aflevering in te zijn gegaan, was ik dat nu wel. Meer dan zelfs. Oordoppen in, volume op minimaal en voor de zekerheid had ik ook vast een waarschuwingsbriefje onder de deur van mijn buurman geschoven. Het hysterische gekrijs viel deze aflevering gelukkig mee. Na een paar shots van het toffe huis krijgt Nivea meteen alle aandacht. Wie betaalt, die betaalt tenslotte.

De Go-Sees

En door naar de go-sees. Ik snap dat het bij modellenwerk hoort, maar mijn aandacht zakt langzaam weg. Er wordt wat gepraat, arme Chelsey gaat op der muil en Chris probeert zich in Amsterdam verstaanbaar te maken tegenover de redactie van ELLE. Tussendoor trouwens kudos voor de beelden en montage. Toen ik deze lijdensweg vorige jaar wekelijks bekeek, vond ik het vrij amateuristich en typisch Hollands. Maar tot nu toe ziet het er strak uit en is het eigenlijk best vermakelijk. Zei ik dat nou echt? Jep.

De eliminatieronde

Mijn aandacht is weer terug en dat is mooi, want de ontknoping van aflevering uno nadert. Oftewel: er komt nu meestal een lading tranen en bakken vol drama aan. Het idee voor de eliminatieronde is hopelijk voor iedereen begrijpbaar. Staat het model op de lijst van de Mad Fox-doorbitch, dan is hij of zij door. Zo niet, dan koffers pakken en op huis aan.

Als vetvrije crackers in een zaal vol hongerige modellen verdwijnen de kandidaten in moordend tempo. Dat is 1, nummer 2 volgt al snel. Lekker goings. Dan is het de beurt aan Kis, Kliss, Tjis, verse vis? Oh, Chris. Nope, nummer 3. Terug naar Braboland. Ook voor krullebos Fabiola is het over en uit. Jammer, want die had ik graag helemaal kapot zien gaan tijdens de make-over.

Fin. Nog 11 afvallers te gaan, dan weten we wie Holland’s Next Top Model 2017 is. Hebben jullie er een beetje zin in? En missen jullie het geschreeuw van neerlands valste modeduif Fred van Leer al? Roekoe roekoe, tot volgende week!

Sander


Dit seizoen lees je hier wekelijks een Holland's Next Top Model recap. Like D&D op Facebook en volg ons op Instagram om niets te missen!