Kijkbuis

Netflix tips die je uren zoeken besparen #2

Je hebt zin om even lekker een filmpje te kijken. Zak chips erbij, glas wijn ingeschonken en gaan. Vol goede moed open je Netflix. Maar na een half uur doelloos scrollen, klik je uit ellende toch weer je favoriete serie aan. We kennen het probleem allemaal. Daarom in de tweede 'Netflix tips die je uren zoeken besparen' weer een lading films. Dat scheelt je hopelijk een flinke dosis zoekfrustratie 😉

Oh ja. Klik op de titels en dan openen de Netflix tips direct in je scherm. Makkelijker kan ik het niet maken.


The Departed

Een heerlijk kat-en-muisspel rondom gangster Frank Castello (Jack Nicholson) waarin niemand te vertrouwen is. Terwijl agent Billy (Leonardo DiCaprio) infiltreert in de bende van Castello doet Castello's vertrouweling Sullivan (Matt Damon) precies het omgekeerde bij de politie. Een jarenlang dubbelleven waarin het regelmatig kantje boord is volgt. De film is een vrij lange zit, maar door de twists in het verhaal blijft deze tot het einde boeien. Een perfect tip voor wie op zaterdagavond even helemaal niets wil doen.


Bird Box

Plots dwingt een onzichtbare kracht bijna iedereen ter wereld tot zelfmoord. Vijf jaar later is overlever Malorie (Sandra Bullock) - inmiddels moeder van twee koters - onderweg naar het schijnt een veilige locatie. Klein dingetje: dat moet allemaal geblindoekt. Bekijk je de 'wezens', dan wil je er dus spontaan een eind aan breien. Via flashbacks kom je als kijker steeds meer te weten over het leven sinds de uitbraak. Intrigerend, maar eigenlijk zelden spannend. En toch wil je blijven kijken.

Deze Netflix Original schijnt de best bekeken eigen productie ooit te zijn. In mijn ogen onterecht, maar dat neemt niet weg dat het een prima filmpje is.


Catch Me If You Can

Weer een kat-en-muisspel met Leonardo DiCaprio, maar dan samen met Tom Hanks. In het op waarheid gebaseerde Catch Me If You Can belazert tiener Frank Abagnale Jr. (DiCaprio) de boel. En niet zo'n beetje ook. Hij doet zich voor als piloot bij Pan Am, runt een Eerste Hulp als dokter en start ondertussen nog een carrière als openbaar aanklager. Dat kan natuurlijk nooit lang onopgemerkt blijven. FBI agent Carl Hanratty (Tom Hanks) maakt er al snel zijn missie van deze jonge crimineel achter slot en grendel te krijgen. Want inmiddels is Frank van ontspoorde tiener uitgegroeid tot een meestervervalser die voor ruim 4 miljoen dollar aan valse cheques heeft geind. Of het Hanratty lukt? Daarvoor moet je een van mijn favoriete Netflix tips zelf kijken 😉Argo

Tijdens de Iraanse revolutie in 1979 gaat het helemaal mis. De haat tegen het Westen escaleert zo dat woedende Iraniërs de Amerikaanse ambassade bestormen en alle werknemers gijzelen. In de chaos lukt het zes van hen toch te ontsnappen. Ze belanden uiteindelijk thuis bij de Canadese ambassadeur, maar kunnen vervolgens geen kant op. Wat nu? Vanuit Amerika start CIA'er Tony Mendez (Ben Affleck) een operatie om zijn landgenoten Iran uit te krijgen. Vermomd als Canadese crew van een slechte B-film doorkruist de groep het land op weg naar de vrijheid. Van begin tot eind ontzettend spannend.


Van Helsing

Soms verlang je gewoon naar een paar uurtjes hersenloos vermaak. Dan zit je met Van Helsing helemaal goed. Mijn broertje en ik keken deze film vroeger regelmatig, dus ik moest hem wel aanklikken toen die laatst op Netflix verscheen.

Oppervampier graaf Dracula doet er alles aan om zijn nageslacht tot leven te wekken. Van menselijke offers tot samenwerken met duivelse wezens uit de krochten van het hellevuur. Het Vaticaan is het daar natuurlijk niet mee eens en stuurt monsterjager Van Helsing (Hugh Jackman) richting Transylvanie. Hij mag niet eerder terugkomen voordat Dracula definitief naar de hel is gebonjourd. Dat levert de nodige vechtpartijen, slechte oneliners en onmogelijke actie op. De monsterjager haalt de ene na de andere cliché van stal. En hij komt er nog mee weg ook. Tenminste, bij mij dan 😉Coco

Miguel heeft één droom: mensen verblijden met zijn gitaarspel. Niets ergs aan zou je denken. Alleen heeft een gebeurtenis decennia terug ervoor gezorgd dat Miguel's familie muziek haat. Een seconde neuriën levert hem al een tik van zijn abuela op. Maar dan doet de jongen een ontdekking die zijn leven voor altijd zal veranderen. Mexico's bekendste zanger Ernesto de la Cruz is zijn opa. Tenminste dat denkt hij. In de zoektocht naar antwoorden belandt Miguel uiteindelijk op bijzondere wijze in het Land van de Doden. Terwijl de waarheid dichterbij komt, gaat de jongen steeds meer op in het hiernamaals.

De dag dat Disney en Pixar een slechte film opleveren gaat vermoedelijk nooit komen. Ook Coco is weer 1.5 uur vol vrolijkheid, kleur en feelgood. Leuk voor jong en oud!Birdman

Ooit vergaarde acteur Riggan Thomson (Michael Keaton) roem met zijn rol als superheld Birdman. Twintig jaar later heeft die rol het leven van Thomson compleet overgenomen. De in het slop geraakte acteur wil daarom voor eens en altijd bewijzen dat hij meer kan dan rondrennen in een maillot. Broadway is de plek waar het allemaal moet gebeuren. Als regisseur van een toneelstuk volgen we Thomson op weg naar de première van zijn comeback. Een georganiseerde chaos van vlotte dialogen, verrassend camerawerk, gestoorde scènes en de nodige humor. Na afloop heb je eigenlijk geen idee waarnaar je hebt gekeken. En dat maakt de film juist zo geslaagd.


Sully

Geef toe: de gedachte aan een crash schiet altijd even door je hoofd op het moment van boarden. Gelukkig wordt dit maar héél zelden werkelijkheid. En mocht het gebeuren, dan kan je maar beter hopen op een piloot als Chesley Sullenberger. Beter bekend als Captain Sully. Op donderdag 15 januari 2009 redde de piloot 155 levens door een noodlanding op rivier de Hudson. Sully groeide uit tot held, maar niet bij de Amerikaanse autoriteiten. Want was zijn beslissing wel gerechtvaardigd of bracht hij onterecht de passagiers en bemanning in gevaar?


Thor: Ragnarok

Ik durf best te zeggen dat ik een vrij grote Marvel-nerd ben. Ik kan dan ook haast niet wachten op o.a. Captain Marvel en Avengers: End Game die binnenkort verschijnen. Tot die tijd moeten we het doen met eerder verschenen titels. Het scheelt dat een van de grootste verrassingen van afgelopen jaren op Netflix staat. De eerste twee Thor-films waren mwah mwah, maar het derde deel barst van de gortdroge humor en is echt genieten geblazen. Lang verhaal kort. Thor's vader Odin legt het loodje en daardoor krijgt zijn verbannen zus Hela vrij spel om Ragnarok (het einde van planeet Asgard) te ontketenen. Helaas belandt Thor ondertussen aan de andere kant van het universum. In een race tegen de klok baant hij zich vervolgens een weg richting Asgard. Vergezeld door o.a. broer Loki, de Hulk en een aantal nieuwe gezichten. Nu maar hopen dat ze op tijd aankomen om Ragnarok te voorkomen...


Shutter Island

Helaas is Netflix nog geen ster in het toevoegen van de nieuwste releases. Daarom zijn de meeste van deze Netflix tips minimaal een paar jaar oud. Voordeel daarvan: tijdens het scrollen herontdek ik regelmatig films van 'vroeger' die ik eigenlijk al lang was vergeten. Shutter Island is daar een mooi voorbeeld van. Marshalls Chuck Aule (Mark Ruffalo) en partner Teddy Daniels (daar is 'ie weer: Leonardo DiCaprio) onderzoeken een reeks ontsnappingen op Shutter Island. Het eiland voor de kust van Massachusetts is de thuisbasis van een TBS-kliniek waar 's lands lastigste gevallen zijn ondergebracht. Types die je echt niet wilt tegenkomen, dus het is zaak ze snel op te sporen. In hun missie worden de marshalls flink tegengewerkt door alles en iedereen. Langzaamaan krijgt het eiland het duo steeds meer in zijn macht. Als een storm contact met de buitenwereld onmogelijk maakt, is de chaos helemaal compleet.


Arrival

Aliens hebben geen best imago. Meestal willen ze razendsnel de aarde kort en klein laseren en onze bevolking op gruwelijke wijze uitroeien. Arrival gooit het eens over een hele andere boeg. Twaalf buitenaardse voertuigen landen op aarde. De wereld maakt zich op voor het onbekende gevaar, maar er gebeurt helemaal niets. Daarom wordt taalkundige Louise Bank (Amy Adams) ingeschakeld om contact te leggen met de aliens en hun intenties te achterhalen. Terwijl wereldleiders achter de schermen een aanval plannen, komt Bank beetje bij beetje meer te weten. Niet zonder gevaar. Voor de antwoorden betaalt de mensheid mogelijk een flinke prijs.


Heb jij zelf nog Netflix tips, dan hoor ik het natuurlijk graag. Veel kijkplezier!