

Lepeltje Lepeltje Amersfoort
Als echte Bourgondiërs zijn wij altijd zoekende naar de lekkerste smaken. Deze vrije maandag was voor ons dan ook de uitgelezen kans om kennis te maken met Lepeltje Lepeltje, het nieuwste foodfestival van Amersfoort.
Onder het toeziend oog van Kultlab, o.a. verantwoordelijk voor Into The Woods, werd dit Pinksterweekend de eerste editie van Lepeltje Lepeltje georganiseerd. Het culinaire event streek neer in het Burgemeester Brouwerplantsoen dat voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een broedplaats voor foodies.
Met geur van brandend houtskool als navigator liepen wij richting het Amersfoortse park voor een middag culinair genieten. Ondanks een dreigende bui, is het bij binnenkomst meteen een gezellige bedoeling. Overal ruik je de geur van eten, hoor je lachende mensen en valt er genoeg te zien met alle foodstands. Nadat wij munten gekocht hebben (€2.60 per stuk) is het tijd om het terrein te verkennen. Want, wat kies je in vredesnaam met zoveel mogelijkheden? Onze eerste keuze valt op een broodje procureur met sjalot. Terwijl Sander een bank bezet houdt, maakt Rick een praatje met de eigenaar. De chef blijkt in het bezit te zijn van een Michelin-ster, dus dat maakt ons helemaal benieuwd naar wat wij voorgeschoteld krijgen. Het huisgemaakte broodje smaakt zoals verwacht; heel erg lekker!
Op het festival hangt overal een ongedwongen en enorm gezellige sfeer. Kinderen rennen rond, tieners maken selfies, 21+-ers drinken een mojito, ouders nemen een wijntje en opa en oma staan te praten met hun buren. Ook qua activiteiten is er rekening gehouden met alle leeftijden. Zo kunnen de kleintjes zelf limonade maken en de ouderen een mini-workshop koffie branden volgen. De aankleding brengt ons in ieder geval meteen in de festivalseizoen-modus. Random een paar banken, ligstoeltje hier, tafeltje daar. Het heeft een lichtelijke hippie-invloed, maar dat past dan ook helemaal bij een festival als Lepeltje Lepeltje.
Ondertussen heeft de donkere lucht plaats gemaakt voor een strak blauwe hemel en beginnen wij aardig dorst te krijgen. Dus gewapend met een verse ananas- en aardbeismoothie verkennen wij snel de rest van het terrein. Onze aandacht wordt getrokken door een houtoven waar heerlijke ruikende broden worden gebakken. De bakker werkt zichzelf in het zweet terwijl de vlammen op zijn gezicht weerspiegeld worden. Echt vakmanschap! Wij kiezen voor een broodje met geitenkaas en bramen. Het ruikt niet alleen goddelijk, maar is zonder twijfel ook een van de beste broodjes die wij ooit gegeten hebben!
Op zo'n dag wil je natuurlijk zoveel mogelijk proeven en daarom vonden wij het jammer dat er toch vooral grote porties geserveerd werden. Het leek ons juist leuk om bijvoorbeeld een 10-strippenkaart te kopen en dan een snack te krijgen bij een kraam naar keuze. Nu moest je meestal minimaal voor een broodje of 1/2 pizza gaan en dan zit je al vrij snel vol. Tip voor de volgende keer!
Er branden nog een aantal munten in onze zak en daarom besluiten wij neer te ploffen in het gras met een pizza. Vers uit de steenoven is deze biologische pizza salami een waardige afsluiter voor een smakelijke middag. Wat ons betreft mag die tweede editie georganiseerd worden en komen wij volgend jaar gewoon weer terug!
Rick en Sander

De dudes
Guitige jonge dudes. Altijd in voor een jolig grapje. Gek op alles wat met eten, film of muziek te maken heeft. Of een combinatie daarvan. Levensgenieters pur sang. Mail ons voor meer.
3 reacties
Reageer:
- Nog niet goedgekeurdMaris:
Wat zijn er toch veel food-festivals tegenwoordig :)! Leuk, ben wel benieuwd hoelang deze trend aan blijft houden.
Raya:
Ziet er fijn uit, zo'n festival! Met dat laatste bord moest ik wel lachen