Zolder

Inchecken als een officier

Wat doe je als hackers een cyberaanval in gang zetten, Somalische piraten jouw bemanning onder schot nemen of een F-16 piloot in de problemen raakt boven vijandelijk gebied? Geen idee, want gelukkig bestaan de dilemma's hier op kantoor voornamelijk uit kiezen tussen bier of wijn. Maar als officier bij Defensie zijn dit vragen die zomaar op je bord kunnen vallen. En dan kan je natuurlijk moeilijk je schouders ophalen en roepen ‘al sla je me dood’. Waarderen ze vast niet 😉

Voortdurend zoekt Defensie mensen die juist zulke situaties niet ontwijken. Mannen en vrouwen met een goed stel hersenen (hbo / wo), die altijd een stap vooruit denken en door het vuur gaan. Voor henzelf, voor hun team, ons land en voor de wereld. Maar vooral voor vrede en veiligheid. Daar helpen wij ze natuurlijk graag bij!

Iets voor jou?

Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving? Grote kans dat een carrière als officier bij Defensie perfect bij jou past. Maar wat doen officieren nu eigenlijk? Ik heb geen idee moet ik je eerlijk bekennen. Bij mij schiet voornamelijk de associatie binnen van een man die 'ten aanval!' over een slagveld schreeuwt. Komt vast omdat we iets te vaak naar de bios gaan.

Volgens Defensie geef je als officier bij de Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee leiding aan een team van militairen en neem je beslissingen die impact hebben. Groter dan jezelf, je carrière en Nederland. Als officier hak je knopen door, leid je jouw bemanning veilig door uiteenlopende situaties en bereik je efficiënt doelstellingen. Maar net als in een ‘gewone’ organisatie zorg je ook voor het plannen, uitvoeren en evalueren van opdrachten en voor de begeleiding van je medewerkers. Je woont ook vergaderingen bij en zorgt voor een juist onderhoud van het aan jou beschikbaar gestelde materieel. Genoeg te doen dus.

En dan vind ik mezelf al een held als ik mijn vrienden zo ver kan krijgen enigszins op dezelfde tijd in de kroeg te verschijnen...

Ga de uitdaging aan

Als je kiest voor een baan als officier ga je nog niet gelijk aan de slag. Eerst word je aan de KMA of het KIM nog bijgeschoold met militaire skills en een militaire vervolgopleiding binnen jouw vakgebied. Je begint dus goed voorbereid aan jouw nieuwe carrière.

Het verbaast je vast niet, maar een carrièreswitch naar officier is niets voor mij. Voor een paar dagen zon stap ik graag in het vliegtuig. Alleen dan wel naar de Zuid-Franse kust en niet voor 55+ graden in de Irakese woestijn, terwijl de vijand overal op de loer ligt. Mij niet gezien.

Ben jij wel benieuwd naar jouw leven als officier? Klik hier (zet je AdBlocker uit als de link niet werkt 😉 ) en ontdek alles over jouw toekomst #alseenofficier!

Sander


PS: dit is een gesponsorde samenwerking tussen Defensie en D&D