Zolder

History Channel Bloggers Challenge

Voor een leuke uitdaging kun je ons altijd bellen. Volmondig zeiden wij dan ook 'ja' toen History Channel ons benaderde om mee te doen met hun bloggers challenge. In de Amsterdamse IJ-Hallen streden wij o.a. tegen de mannen van Gewoon voor Hem en de XGN-gamers om de titel van 'Nederlands Beste Picker'.

Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat wij alles behalve koopjesjagers zijn. Wel hebben we de gave om (onbewust) altijd het duurst mogelijke te kiezen, wat tijdens deze challenge goed van pas zou kunnen komen. De opdracht was simpel: met een budget van 50 euro een uniek item kopen met een zo hoog mogelijke waarde. Ons plan was om voornamelijk schilderijen, etsen of andere (flut) kunst te kopen. Wellicht dat er ergens een pareltje tussen zou zetten. Jurylid Frank had ons begin van de morgen namelijk verteld dat deze items vaak het meeste opleveren.

Rennend door de immense hallen op de NDSM-werf zochten wij razendsnel alle marktkramen af. Zagen we wat leuks, dan hield Rick (op geheel eigen wijze) de verkopers aan de praat en zocht Sander ondertussen snel meer info op Google. Al snel tikte wij zo twee schilderijen en een vreemd, koperen voorwerp op de kop. Dit laatste item kochten we vooral om erachter te komen wat het precies was, maar helaas kon niemand dat ons vertellen. We vermoeden een oude gasbranderkop, maar het zou ook zomaar een plantenspuit kunnen zijn.

Met nog een uur op de klok viel Sanders oog plots op een nogal donker schilderijtje. Bij nader onderzoek bleek het een linoleumdruk van Robin Tanner te zijn. Geen idee wie het is, maar de beste man heeft een vrij lange Wikipedia-pagina, dus voor ons reden genoeg om het mee te nemen. We betaalden er vijf euro voor.

Van onze laatste centjes kochten we nog een vette projector en daarna liepen we vol goede moed terug naar de jury. Benieuwd of we hebben gewonnen? Check dan snel de aflevering! De hele aflevering History Channel's: American Pickers Challenge is hieronder te bekijken:

Rick & Sander