Food

D&D agenda: 5x foodfestivals Pinksteren

Het Pinksterweekend staat altijd garant voor veel foodfestivals. Ook aankomende dagen is er door het hele land genoeg te beleven. Lees: eten en drinken. Het is jammer dat de weergoden ons wat minder goed zijn gezind, maar dat mag de pret niet drukken. Eet smakelijk allemaal!

Hieronder de gezelligste foodfestivals voor Pinksteren 2016:

Sander


Lepeltje Lepeltje

Over de eerste editie van dit toffe foodfestival waren wij zeer te spreken. Veel gezelligheid, een goede sfeer en natuurlijk veel lekker eten. Inmiddels is Lepeltje Lepeltje niet alleen in Amersfoort te vinden, maar strijkt het concept door het hele land neer. Aankomende Pinksteren trapt de organisatie als vanouds af in de Utrechtse Keienstad. Voor mij een van de leukste, maar ook drukste festivals. Houd daar dus wel rekening mee 😉

Wanneer: 13 t/m 16 mei
Waar: Burgermeester Brouwerplantsoen in Amersfoort

foodfestivals

Eten op Rolletjes

Tegenwoordig zijn de foodfestivals niet alleen meer in de grote steden te vinden, maar heeft elke zichzelf respecterende plaats een eigen editie. Dit weekend is Ede het decor van Eten op Rolletjes. Met 30 foodtrucks, theater en live muziek wordt het volgens mij erg gezellig. Leuk voor hippe foodies, maar ook gezinnen met kinderen.

Wanneer: 14 t/m 16 mei
Waar: Akoesticum in Ede

foodfestivals pinksteren Food Truck Festival TREK

Qua populariteit is Trek zeker een van de grootste foodfestivals van ons land. Met Pinksteren is het Utrechtse Griftpark aan de beurt om omgetoverd te worden tot een groot openluchtrestaurant. Hip en hot Utrecht is te vinden op dit food truck festival. Een tikkie (te) hipster, maar dat neemt niet weg dat het een ontzettend gezellig foodfestival is voor iedereen. De organisatie heeft er in ieder geval veel trek(!) in, dus het belooft weer een geslaagde editie te worden.

Wanneer: 12 t/m 16 mei
Waar: Griftpark in Utrecht

foodfestivals utrecht Rrrollend Den Haag + Rrrollend Rotterdam

Dit Pinksterweekend pakt Rrrollend het goed aan. Niet alleen in Den Haag, maar ook in Rotterdam vindt er een foodfestival van hen plaats. Van dikke frieten tot aan vegan snacks, op Rrrollend is er voor iedereen wat heerlijks te verkrijgen. Ook de twee locaties zijn tof, dus nog een extra reden om een bezoekje te brengen aan Rrrollend.

Wanneer: 13 t/m 16 mei
Waar: Lange Voorhout in Den Haag + Oostplein in Rotterdam

foodfestivals

Gare du Nord Food Festival

Ik moet eerlijk zeggen er nog nooit van te hebben gehoord. Maar, volgens 'bronnen' schijnt Gare dur Nord erg gezellig te worden. Het foodfestival pakt het anders aan dan de rest. Zo is alles plantaardig en duurzaam, komen er sprekers langs, zijn er kookdemonstraties en is er een Fair Trade markt. Klinkt goed toch?

Wanneer: 14 t/m 16 mei
Waar: restauranttuin van Gare du Nord in Rotterdam

foodfestivals pinksteren


Welke van deze foodfestivals staat er bij jou op de planning?