Dudes & Dont's kerstborrel: glühwein
Het duurt nog slechts een paar dagen voordat je weer aanschuift voor het allereerste kerstdiner. Of je nu gaat gourmetten, uitgebreid tafelen, karaoken met Mariah Carey of wellicht een sneeuwpop bouwt, er is hopelijk drank aanwezig deze Kerstmis! Dat standaard glaasje prosecco is lekker, maar er is zoveel meer in het leven!
Speciaal daarom hebben wij de Dudes & Dont's kerstborrel in het leven geroepen! Vanaf nu tot aan de kerst voorzien wij jou daarin dagelijks van een alcoholische tip! Met vandaag de all-time favoriet: glühwein
Wat heb je nodig?
- 1 fles rode wijn
- 125 gram suiker
- 5 kruidnagelen
- 3 kaneelstokjes
- 1 grote sinaasappel
- 1/2 citroen
Breng de rode wijn aan de kook en voeg de suiker, kruidnagelen en kaneelstokjes toe. Begin voor de zekerheid met 75 gram suiker en voeg later de rest toe. De ene vindt het minder zoet lekker en de ander wat zoeter. Zelf houd ik daarom 125 gram als gemiddeld aan.
Snijd nu de sinaasappel en citroen in blokjes of plakken en voeg deze bij de glühwein. Laat het geheel een half uur zachtjes doorkoken en je bent klaar! Proost!
Sander
Sander
Elke dag een andere lach. Praat graag, kookt regelmatig, drinkt (weleens), ziet aardig wat films, designt erop los en gooit graag zijn kekke deephouse dansmoves in de strijd. Alles met een flinke schep droge humor.
0 reacties
Reageer