Zolder

Dudes & Dont's Bloggersevent

Het idee voor een eigen Dudes & Dont's bloggersevent stond al tijden op de planning. Want als bloggers komen we natuurlijk vaak op events van PR-bureaus en bedrijven, maar de rollen worden nooit omgedraaid. Reden voor ons om samen met culinair meester Wilco, van Meesters in Smaakde handen ineen te slaan en onze favoriete bloggers uit te nodigen in ons eigen 'pop up restaurant'. Vrijdag 5 februari was D-day. Na veel voorbereiding konden we in de middag eindelijk beginnen met de verbouwing van ons kantoor. Alle computers werden naar boven gesjouwd, ons 5 meter lange bureau semi-professioneel gedekt en natuurlijk was ook het licht en geluid van groot belang. Daarvoor speciale dank aan TLG. Omdat we zelf regelmatig blogevents afzeggen omdat deze slecht te bereiken zijn met het OV, besluiten we alle gasten op te halen vanaf het station. Een hele onderneming midden in de spits, maar rond 18:30 is het gezelschap compleet en ploffen we aan tafel.

Al de hele middag is Wilco zich aan het uitsloven met de heerlijkste gerechten, dus bij binnenkomst komen de lekkere geuren je onmiddellijk tegemoet. Daar krijgt een mens honger van, dus onder het genot van een scroppino beginnen we de avond met zijn (in Barneveld) wereldberoemde kaas- en vleesplanken. Van een groot stuk Parmezaanse kaas tot aan dikke plakken parmaham, binnen no time is de ergste honger gestild. Het is het begin van een avond vol eten en drinken. Om het allemaal nog wat gezelliger te maken, wordt er al snel een drie liter fles Torre D'orti geopend. Je raadt het al: een lang leven is deze fles niet gegund. Bij al die drank hoort wel een goede bodem, dus daarom wordt een deel van de gasten aan de slag gezet met het snijden van wat vergeten groenten. En met de nodige foodbloggers staat de salade met o.a paarse wortel en gele biet zo op tafel.

De volgende gang bestaat uit een lauwwarme bulgur salade met gebakken kip. Althans, dat is wat iedereen denkt. Toen iedereen zijn bord schoon leeggegeten had, vertelt Wilco doodleuk dat we helemaal geen kip hebben gegeten, maar een vega versie van de Vegetarische Slager. Je proeft het verschil serieus niet, dus een goede reden om zelf binnenkort eens met hun producten aan de slag te gaan. Dudes & Dont's is en blijft een mannenblog, dus na een heerlijk soepje is het tijd voor een lekkere portie vlees. In ons mini keukentje wordt er een grote rib-eye bereid en daarna volgt een mals stuk kalfsvlees met rozemarijn. Tussen al het eten door geeft Bob ons een korte presentatie over Tubes. Van wijn en cocktails tot kruiden, het bedrijf verpakt alles in hippe, glazen buizen. Een leuke toevoeging voor in onze goodiebag. Bob zou overigens 'maar een uurtje blijven', maar die hebben we pas na middernacht uitgezwaaid. We bedoelen maar.

En dan is het tijd voor het dessert. En niet eentje, maar er komen vier rondes vol zoetigheid. Alle bloggers krijgen eerst Wilco's goddelijke tiramisu en daarna een panna cotta met witte chocolade en passievrucht. Een Dudes & Dont's bloggersevent is natuurlijk niet compleet zonder Oreo, dus we hebben een lading Oreo-M&M-Twix blondies en mini Oreo cheesecakes gemaakt. Uiteraard moet al dat zoete geweld met nog meer wijn, cocktails en Amarula weggespoeld worden.

Inmiddels tikt de klok bijna 23:00 uur aan en worden de eerste gasten teruggebracht (we hadden een chauffeur geregeld...) naar het station. Tijd om de lichten te dimmen, de speakers wat harder te zetten en ons normaal zo degelijke kantoor om te bouwen tot een hele vette club. Gelukkig hebben we genoeg in huis om een feestje van formaat te bouwen en zwaaien we onze laatste gasten (Marlous en Maura, hoe kan het ook anders) om 3:00 uur uit en ploffen we met zijn tweeën neer voor nog één wijntje. Wat een gruwelijk geslaagde avond!

De volgende dag fietsen we (met immense koppijn) richting het kantoor om de schade op te maken. Het lijkt Tsjernobyl wel, dus het kost ons flink wat uren, bloed, zweet en tranen om alles weer weer spik en span te krijgen. Maar goed, dat hoort erbij wanneer je een feestje geeft en het was het zeker waard. Op naar een tweede bloggersevent!

Rick & Sander

bloggersevent bloggers mannen blog

Normaal staan hier 3 iMacs, nu 20 couverts voor alle bloggers

bloggersevent

Wilco's legendarische kaas- vleesplanken vol lekkers

bloggersevent

Rond 18:30 is iedereen aanwezig en komt de eerste gang op tafel

bloggersevent

Rick's vermaakt ondertussen onze blog-bff's Marlous en Maura

bloggersevent

Deze 3 liter fles Torre D'orti was het begin van veel gezelligheid

bloggersevent

Ondertussen legt Wilco aan Anouck en Bas uit waar de wijn vandaan komt

bloggersevent Mede Code Blauw-strijder Sjoerd entertaint onze Belgische vrienden van Bloke.be

bloggersevent E

en onderonsje tussen Bas en Joris van DitIsDerks

bloggersevent

Tussen alle gangen door vergeet onze 'meester' gelukkig niet zelf af en toe te genieten

bloggersevent

Hier waren de Tubes nog vol met wijn...

bloggersevent

Nick en Denise van 88Food proeven het pittige soepje

bloggersevent

Na ladingen gin, wijn en bier wordt het allemaal nog gezelliger

bloggersevent

Bob van de Tubes heeft gelukkig ook geen problemen met wijn uit wat grotere flessen

bloggersevent

Nicole en Emily bespreken de laatste blogperikelen

bloggersevent

Ons nieuwe favoriete drankje: Original Longdrink. Heerlijke G&T met grapefruit

bloggersevent

Bloggersevent of datingevent, daar doen wij niet moeilijk over

bloggersevent

Het hele groepje bloggers (zonder Nicole en Emily) bij elkaar

bloggersevent

Voor blauwe kaas kan je Sander altijd wel porren

bloggersevent

Maura en Marlous krijgen de eer om als eerste Wilco's goddelijke tiramisu te proeven

bloggersevent

Van wijn tot Opsporing Verzocht, die Tubes zijn overal verrekte handig voor

bloggersevent

Anouck en Laura vlak voor vertrek

bloggersevent

Ook Denise en Nick gaan weer richting het westen

bloggersevent

Geen bloggersevent zonder goodiebag. Voor de gelegenheid maakte GreenGiving speciale, duurzame Dudes & Dont's tassen. Supertof![/caption]


PS: check op social media de hashtag #ddbloggersevent voor alle beelden!