Zolder

Roy Donders op!

Met het WK voor de deur introduceerde Jumbo de WK-juichpakken van Roy Donders. Door heel Nederland zijn de pakken niet aan slepen, maar hier in Barneveld worden de zwarte kousen boven het oranje pak verkozen. De supermarktketen heeft namelijk besloten de juichpakken uit de handel te halen. Reden: de helse achternaam van de stylist valt niet in goede aarde bij het zwaar-christelijke winkelpubliek.

Met de slogan 'We geven ze op hun donders' als uitgangspunt werd de Barneveldse Jumbo compleet omgetoverd tot een oranje walhalla. Van posters tot stickers, niets was veilig voor het oranjegeweld van de Brabander. De levensgrote versie van Roy Donders begon zelfs al lichte slijtageplekken te vertonen omdat iedereen op de foto wilde met de stylist van het zuiden. Helaas was de pret van korte duur en troffen de bezoekers deze week een compleet gestripte supermarkt aan.

Als echte Barnevelders hebben wij natuurlijk zo onze bronnen en kwamen wij achter de werkelijke reden. Het blijkt dus dat er nog geen handjevol klachten binnen is gekomen over de juichpakken. Donders is een woord dat niet binnen de christelijke normen van een aantal klanten past. Zij hebben dan ook gedreigd niet meer bij de supermarkt te komen als er geen actie werd ondernomen. En aangezien 1/3 van Barneveld deze mening (deels) deelt, heeft de filiaalmanager besloten al het 'donders gerelateerde' materiaal te verwijderen. Jumbo directeur Frits van Eerd ziet het probleem van de situatie niet in. "Als klanten klachten hebben vanwege een bepaalde geloofsovertuiging, kan ik me goed voorstellen dat daar iets aan gedaan wordt.", zegt hij. Kunnen wij begrijpen, maar weegt dit op tegen het plezier van de overige klanten?

Als epicentrum van zwaar-christelijk Nederland zijn wij in Barneveld inmiddels wel wat gewend. Toch viel onze mond wagenwijd open toen wij dit nieuws hoorde. En hoe meer wij erover nadachten, hoe vreemder het eigenlijk werd. Zwichten voor drie klachten, terwijl 99% van de klanten het een leuke actie vindt en maar als te graag een juichpak wil bemachtigen. Dat lijkt ons de omgekeerde wereld! Als de actie 'godverdonders snel naar het WK' had geheten, dan is de klacht nog ergens op gebaseerd. Maar Donders, dat is gewoon de achternaam van de worstenbroodje minnende stylist. Nog nooit een probleem geweest, totdat Barneveld in beeld kwam. Diep triest! En als je op dit soort klachten ingaat, dan is het hek van de dam. Want voor je het weet verbieden ze de donderdag nog. Wij vrezen in ieder geval het ergste!

Om nog enigszins mee te doen met de hype gaan wij maar als de donders onze Wuppies onder het stof vandaan halen. Voor de rest van Nederland: spaar lekker verder!

Rick & Sander

Ps. Barneveld is wél een erg leuk dorp. Lees hier waarom!