Travel

D&D bezoekt: Málaga + Torremolinos

Met de zomer in ons bol boekten wij vorig weekend spontaan een retourtje Malaga. Nog geen 24 uur later lieten wij het druilerige Nederland achter ons en dronken wij mojito's aan de Spaanse kust. Een paar dagen vol zon, tapas, sangria en strand kon beginnen!

Op WeFlyCheap zagen we een actie voorbijkomen die je eigenlijk niet kon laten liggen. Voor €99 euro per persoon boekten wij razendsnel een vliegreis, hotel en transfer naar Malaga. In een Corendon-vliegtuig vol bejaarden en nieuwe kunstheupen vlogen wij al de volgende dag van Amsterdam naar de Costa del Sol. Een rustige vlucht waar zelfs Rick (mede dankzij een dosis oxazepam) nog wel mee kon leven. Zo'n drie uur en een harde landing later begaven wij ons in Spanje. Manoeuvrerend tussen een stoet van grijze koppen door, arriveerden wij met onze jonge benen gelukkig als eerste bij de bus en werden we vrij snel naar het hotel gebracht.

Corendon strand blog vlog strand costa del sol

Qua accommodatie hadden wij al met het ergste rekening gehouden en gingen we uit van een pauperhotel ergens naast het vliegveld. Niets bleek minder waar te zijn, want ons onderkomen was een net gerenoveerde kamer in hotel Aquamarina. Compleet met fancy zilveren badkamer en een goddelijke stortdouche waar de straal vergelijkbaar was met die van een hogedrukspuit. Met wat inlevingsvermogen hoorde je zelfs de zee die zich zo'n 200 meter van het hotel bevond. Om te acclimatiseren ploften wij die avond neer bij tapasbar El Gato. Zeker een aanrader voor wie eens in Torremolinos komt!

De volgende dag kwam het ultieme vakantiegevoel naar boven: boekje lezen aan het zwembad, lunchen met vers gevangen vis en bruin bakken op het strand. Het kwik liep zelfs op tot over de 30 graden, dus ook rond etenstijd (21:30) konden wij nog heerlijk buitenzitten. 's Avonds kwamen wij uit bij Boomerang, een gezellige bar waar we ook de volgende avonden terug zouden komen voor een lekkere mojito. We raken aan de praat met de Schotse eigenaresse Jill en zij vertelt ons het een en ander over het populaire kustplaatsje aan de Costa. Torremolinos blijkt naast bejaardenoord ook bekend te staan als homobolwerk van Europa. Verklaart meteen het hoge gehalte scootmobiels en regenboogvlaggen. Wij hadden geen idee.

tips vakantie costa del sol corendon

Op woensdag stond er een treinreisje naar Málaga op de planning. Vanuit Torremolinos sta je binnen een half uur midden in het oude stadscentrum van Málaga. De stad is typisch Spaans en barst dus van de oude straatjes en pleintjes vol restaurants. Leuk om er een dagje voor uit te trekken, maar wij vonden het niet heel bijzonder. Tegen het einde van de middag lagen wij dan ook weer lekker aan het zwembad bij ons hotel. Onder het genot van een ijskoude cerveza maken wij ons klaar voor de avond. Na wat struinen door het vreselijke centrum van Torremolinos (waar café Klikspaan heel bekend schijnt te zijn) komen wij uiteindelijk wederom uit bij het plein waar wij de avond ervoor een drankje hebben gedronken. Restaurant La Piazzetta schijnt bekend te staan om zijn lekkere pizza's en wij kunnen je vertellen dat daaraan niets gelogen is! Met behulp van handgebaren (en gebrekkig Engels) maakte de aardige Italiaanse eigenaar ons duidelijk dat we écht niet weg kunnen gaan voordat we zijn panna cotta hebben geproefd. Dit dessert met in balsamico ingelegde aardbeien behoort zeker tot een van de hoogtepunten van de reis. Na een paar glaasjes zelfgemaakte limoncella verlaten wij goedgevuld het plein.

Inmiddels is de donderdag alweer aangebroken en besluiten wij onze laatste dag goed te besteden door een scooter te huren en de kust te verkennen. Het plan is om naar Marbella te rijden, maar wij stranden letterlijk halverwege bij een bijna verlaten strand. Blauwe zee, nauwelijks toeristen en een keer geen lelijke gebouwen die de kustlijn verpesten. Een verademing in vergelijking met het volgebouwde Torremolinos. Het plan is om te lunchen op het strand en daarna door te rijden, maar uiteindelijk is het einde van de middag al begonnen als wij (behoorlijk verbrand) weer op de scooter stappen. 's Avonds vallen we in herhaling en gaan nog een keer langs bij onze Italiaanse vriend en drinken de laatste mojito bij Jill.

Als om 6:00 uur de wekker gaat is het dan toch echt tijd om de Spaanse Costa te verlaten. Met een lekker bruin kleurtje leggen we ons lot wederom in de handen van de piloot en begeven ons naar huis. Na onze avonturen in Berlijn vorig jaar is dit tripje zeker een waardige opvolger.

Benieuwd in wat voor exotisch oord we volgend jaar belanden!

Rick & Sander

Bekijk hier onze vlog van de reis naar Malaga en Torremolinos: