Food

Croissantpudding met bosvruchten

Soms komen er eters langs, maar heb ik gewoon geen tijd of zin om uren in de keuken te staan. Een favoriet om dan te maken is deze croissantpudding. In nog geen 10 minuten kan het dessert de oven in, maar het smaakt alsof je lang in de keuken hebt staan zwoegen. Perfect!

Hieronder het recept voor een supersnelle: croissantpudding met bosvruchten en whisky-karamelsaus

Wat heb je nodig

- 250 gram bosvruchten (vers of bevroren)
- 200 gram suiker
- 200 milliliter slagroom
- 30 milliliter whisky
- 5 grote croissants
- een vanillestokje
- een klont roomboter
- een ei

Verwarm de oven voor op 180 graden

Begin met het maken van de whisky-karamelsaus voor over de croissantpudding. Verwarm hiervoor de suiker met een klein scheutje water op middelhoog vuur. Laat de suiker karameliseren totdat deze donkerbruin begint te worden. Haal de pan van het vuur en voeg in een paar grote scheuten de slagroom toe. Blijf de saus ondertussen goed doorroeren. Voeg nu een klont roomboter toe en roer tot deze is opgelost. Doe hetzelfde met de whisky, het ei en het merg van een vanillestokje.

Pak een ovenschaal en scheur de croissants in grote stukken. Giet de whisky-karamelsaus over de croissants en hussel alles goed door. Verdeel nu de bosvruchten erover en zet de croissantpudding 25 minuten in de oven. Direct serveren met poedersuiker (en een grote bol ijs).

Eet smakelijk!


PS: het is ook lekker om een handvol pecannoten over de croissantpudding te verkruimelen