Food

Cocktail: Moscow Mule

De Moscow Mule is een van mijn favoriete cocktails. Dus toen er een wel heel tof pakket van Finlandia werd bezorgd, wist ik wat ons te doen stond.

Deze week werd er bij ons een wel heel bijzonder pakket afgeleverd: een immens blok ijs. Bij nadere bestudering bleek het blok een lekkere fles vodka van Finlandia te herbergen. En daar doe je ons dudes natuurlijk een groot plezier mee! Ongeduldig als wij zijn, konden wij uiteraard niet wachten totdat het ijs gesmolten was. Na heel wat gehak, gezaag en getimmer werd de fles eindelijk van het ijs bevrijd. Na al dat geploeter vonden wij dat we wel een heerlijke cocktail verdiend hadden!

Deze keer een wat andere variant dan de standaard Vodka Cranberry. Doe eens gek en maak een overheerlijke Moscow Mule cocktail met ginger ale.

cocktail moscow mule vodka recept

 

Wat heb je nodig

- 50 milliliter vodka
- 80 milliliter ginger ale
- 1/4 citroen
- munt
- rietsuiker
- ijsblokjes

Pak een longdrink glas en vul deze met de vodka, ginger ale en een paar takjes munt. Roer alles door elkaar en knijp daarna de citroen er overheen. Glas vullen met veel ijsblokjes en een beetje rietsuiker over de cocktail strooien. En je Moscow Mule is klaar.

Simpel, maar gegarandeerd dat je een 2e, 3e en wellicht 4e cocktail gaat maken!

Proost!

Sander