Food

Cheesecake Brownies

Sinds het Oreo-cheesecake recept online staat krijg ik wekelijks de vraag wanneer ik nu eens een Oreo-Nutella cheesecake ga maken. Vast hartstikke lekker, maar inmiddels is het gerecht zo omarmd door Instagrammende tienermeisjes dat het in mijn ogen niet meer thuishoort op een mannenblog. Gelukkig ben ik de beroerdste niet. En omdat ik jullie natuurlijk niet wil teleurstellen heb ik vandaag een lekkernij minstens zo lekker: cheesecake brownies

Toen ik voor het eerst aan de slag ging met deze combinatie vroeg ik mezelf meteen af of het niet te machtig zou worden. Ik kan je verzekeren: dat is het zeker. Niet alleen vullen de cheesecake brownies ontzettend, maar ze zijn ook machtig lekker. Ik durf zelfs te zeggen dat het een van de lekkerste gerechten is die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Het is dus een immense caloriebom, maar gun jezelf gewoon deze guilty pleasure en ga ermee aan de slag! Spijt krijg je er zeker niet van!

Wat heb je nodig?

Voor de cheesecake brownie

-400 gram suiker
- 280 gram roomboter
- 280 gram bloem
- 75 gram cacao
- 8 gram bakpoeder
- 2 eieren
- 1 eetlepel vanille-aroma
- ½ theelepel zout

Voor de cheesecake

225 gram roomkaas
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel vanille-aroma


Verwarm de oven voor op 160 graden

Doe de boter in een kom en verwarm deze een minuut in de magnetron. Pak een keukenmachine en doe hierin vervolgens de suiker en boter. Laat het een paar minuten kloppen zodat het één geheel wordt. Voeg nu ook de eieren en het vanille-aroma toe.

Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en zout zodat je geen klonten krijgt in het beslag. Roer alles door elkaar en voeg het mengsel daarna schepje voor schepje toe aan het beslag. Als je geen klonten meer ziet, is het beslag klaar.

Bedek het bakblik (ongeveer 30 bij 20 cm) met bakpapier. Schep 4/5 deel van het beslag in het blik en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Het lijkt misschien niet heel veel, maar het gaat nog rijzen, dus het komt helemaal goed! Zet de brownie nu 30 minuten in de oven.

Haal de brownie uit de oven en laat het rustig afkoelen. Maak ondertussen de 'cheesecake-laag'. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het met een garde tot een glad geheel. Schep het beslag over de brownie en verspreid het gelijkmatig. Verkruimel nu het overige deel van het browniebeslag over de vorm zodat je de verschillende lagen krijgt. Zet het geheel nog 30 minuten in de oven.

Ik weet dat het lastig is, maar laat de cheesecake brownies minimaal een uur met rust. Snijd het na een uurtje in zo'n 12 stukken en je kunt aanvallen.

Eet smakelijk!

Sander

PS: de cheesecake brownies zijn na een à twee dagen het lekkerst. Dus wees verstandig en eet de helft meteen op en bewaar de rest voor de dagen erna!