Looks

Tips over hoe je je casual chic kunt kleden als man

Je kunt je als man heel netjes en stijlvol kleden, ook al is het casual afgestijld. Op die manier kun je je heel comfortabel voelen in je outfit, terwijl je er wel representatief uitziet. In dit artikel geven we wat tips en tricks zodat jij het casual chic kleden onder de knie kunt krijgen. Deze kleding tips kun je zowel op het werk toepassen of tijdens activiteiten in je vrije tijd.

Een polo shirt is netjes en comfortabel

Een polo shirt is te vergelijken met een t-shirt, maar dan de nettere uitvoering. Je outfit ziet er direct heel anders uit zodra je een polo shirt aandoet. Afhankelijk van de gelegenheid kun je het polo shirt dragen op een nette pantalon of op een spijkerbroek. Een polo shirt is -in vergelijking met een blouse- veel sportiever en dus meer casual uitvoering. Je kunt je look afmaken door er nette loafers onder te dragen, maar je kunt ook gaan voor sportieve gympen. Waar je keus op valt, is afhankelijk van de gelegenheid. Ga je naar je werk, kun je misschien beter voor de nettere loafer of nette schoenen gaan. Je wilt namelijk wel representatief op je werk verschijnen.

Een net item downgraden met een minder net item

Een andere manier om je casual chic te kleden is door een normale t-shirt te dragen op een nette pantalon. Op die manier downgrade je je nette pantalon, maar het blijft er chic uitzien. Dit principe kun je ook omgekeerd toepassen door een nette blouse op een heren jeans te dragen. Je kunt hier zelfs nog een colbert op dragen, en indien gewenst nette(re) schoenen onder dragen. Door de nette en ‘minder nette’ items met elkaar te combineren krijg je een leuk, speels contrast. Voor sommige gelegenheden moet je je namelijk wel netjes kleden, maar niet te net of te stijf. Het is dan een prima oplossing om je nette items te downgraden met een normaal item.

Hoe moet een heren jeans zitten?

Hoe een heren jeans moet zitten, is deels een persoonlijke kwestie. Het is namelijk het allerbelangrijkst dat je de jeans zelf lekker vindt zitten en er comfortabel in bent. Maar er zijn zeker wel richtlijnen te volgen: zo moet de tailleband comfortabel om de heupen zitten en niet te strak of te los. Daarnaast is het aan te raden dat er wat ruimte om de heupen zit, zodat het niet gaat knellen wanneer je zit. De lengte van de jeans moet halverwege de enkel vallen, niet korter maar zeker ook niet langer. Als de lengte niet goed is, komt het al gauw slonzig over.

Je kunt je look helemaal afmaken met mooie accessoires zoals een riem of een horloge.