Lifestyle

Dit zijn de beste voetbalschoenen voor 2023

Kun je niet wachten om het voetbalveld op te gaan, maar weet je niet welke schoenen je moet kopen? Deze blog biedt je daarom de beste voetbalschoenen voor 2023.

Het uitkiezen van de perfecte voetbalschoenen is niet iets dat je aan het toeval kunt overlaten. Dit zijn met precisie gemaakte schoenen. Het is alleen maar goed dat je nadenkt over je nieuwe schoenen, van waar je gaat spelen tot wat je ermee gaat doen - en gelukkig hoef je niet diep in de buidel te tasten om het perfecte paar te ontdekken.


Wat zijn de beste voetbalschoenen voor 2023?

Er is geen "beste" type voetbalschoenen - met zoveel manieren om het spel tegenwoordig te spelen, is het beste soort schoeisel helemaal afhankelijk van de individuele behoeften van de speler.

Dat gezegd hebbende, zijn er de afgelopen halve eeuw verschillende merken naar voren gekomen als leiders in de branche: Nike, Adidas, Umbro en meer. Hoewel er veel fabrikanten zijn om uit te kiezen, hebben deze grote namen hun merken tot wereldwijde succesverhalen gemaakt omdat ze weten hoe ze de goederen moeten leveren.


Welk type voetbalschoenen heb ik nodig?

Het individuele type schoen hangt af van wat je hoopt te bereiken met je spel en waar je gaat spelen. Voetbalvelden kunnen worden opgesplitst in ongeveer een half dozijn verschillende categorieën. Afhankelijk van op welke ondergrond je speelt, wil je een schoen kopen die je prestaties op die specifieke ondergrond het beste verbetert.


Wat voor ondergronden zijn er?

Je kunt voetbalschoenen kopen voor vier verschillende ondergronden – harde grond, zachte ondergrond, kunstgras en zaalvoetbal – terwijl je daarnaast een vijfde type kunt kopen, multi-ground, dat verschillende combinaties van het bovenstaande dekt. Op harder gras dat in de winter bevroren is? Je wilt vaste grond. Op gras dat 's nachts doorweekt is in de regen? Zachte grond is de beste keuze.


Vaste grond voetbalschoenen


Beste algemeen: Adidas Predator Edge.

Adidas heeft een paar Predator-opties, maar deze is de beste algemene optie voor vaste grond. Het bovenwerk is met zorg ontworpen om vier verschillende geribbelde secties te creëren, die je dribbel- en controlevaardigheden naar een hoger niveau tillen en tegelijkertijd uitwijken en kracht optimaliseren. De rekbare kraag geeft je een sokachtige pasvorm en adaptieve ondersteuning voor alle vormen.


Beste budgetvoetbalschoen: Nike Vapor 15


Nike heeft een nieuw leven ingeblazen in hun voetbalschoenen. De Vapor 15 in een nieuwe zonnige Sunset Glow en Yellow Strike colorway brengt zomerse sferen. Het centrale vetersysteem op deze schoenen is ook geweldig voor mensen met brede voeten. Een nieuwe zoolplaat is ontworpen om de grond snel los te maken voor snelle runs.


Zachte grond voetbalschoenen

Beste algemeen: New Balance 442 v2 Pro

Hoe los je een probleem als een lichtgewicht bovenwerk op als het te veel weerstand met zich meebrengt? Je laat het nog minder wegen, wat de Furon 442 v2 Pro bereikt met zijn lichtgewicht nylon plaat. Deze minimalistische schoen is ontworpen om je het gevoel te geven van direct contact met de bal en de grond. Het bovenwerk is gemaakt van K-leer voor een strakke en gladde afwerking.


Beste budgetschoen: Diadora Brazilië Elite

De Diadora Brasil Elites brengen progressieve dynamiek waar je ook bent op het veld en zijn een van de beste voetbalschoenen voor zachte grond die momenteel op de markt zijn. Het bovenwerk van premium leer voegt een wow-factor toe en een anti-stretch bovenvoering voorkomt dat je schoenplaat uit vorm trekt. Een zacht geaarde zoolplaat is ontworpen om je perfecte grip te geven op zachte oppervlakken.


Multiground voetbalschoen


Beste algemeen: Nike Zoom Mercurial Vapor 15 KM Academy

Nike heeft in samenwerking met Kylian Mbappé de Zoom Mercurial ontworpen naar de smaak van ’s werelds beste voetbalspeler, waardoor de schoenen een heldere rode biet-make-over hebben. Maar de schoenen hebben ook een opnieuw ontworpen buitenzool en zijn specifiek geoptimaliseerd voor ondergronden met meerdere ondergronden. Dit betekent dat je het mooie spel langer kunt spelen op de meeste ondergronden, ongeacht het weer.


Beste budgetschoen: Nike Phantom GT2 Academie

De Nike Phantom GT2 is niet alleen een mooi paar schoenen, maar ze zijn ook gemaakt voor snelheid. De conische noppen geven je extra grip om je snel van het doel af te krijgen en om de tegenstander heen te draaien. De textuur op het synthetische bovenwerk zorgt ervoor dat je de bal beter kunt controleren, vooral bij het dribbelen op hoge snelheid.


Kunstgras voetbalschoenen


Beste algemeen: Nike Zoom Mercurial Superfly 9 KM

Op zoek naar snelheid op kunstgras? Dan zijn deze schoenplaatjes het perfecte paar voor jou, in een speciale Kylian Mbappe-editie van de Zoom Mercurial Superfly 9's. Ze hebben een veerkrachtig reactievermogen dankzij de Air Zoom Unit die je een uitzonderlijke aanraking en controle over de bal geeft. Bovendien hebben deze speciale edities een ontwerp dat de erfenis van Mbappé en de Parijse Afropop viert.


Beste budgetschoen: Adidas X Speedportal.3

Er zijn nogal wat Adidas X-opties voor voetbalschoenen, maar het merk heeft een nieuw assortiment gemaakt met de naam Speedportal. Een geprofileerde buitenzool geeft je goede grip op kunstgrasvelden, zodat je kunt pronken met je beste vaardigheden. Bovendien komt het in een gloednieuwe Solar Green-kleurstelling.


Zaalvoetbalschoenen

Beste algemeen: Nike Tiempo Legend 9 Academie

Als je een grote fan bent van futsal of een vijf-tegen-vijf-spel, dan is de Nike Tiempo Legend 9 perfect om ervoor te zorgen dat je aan de winnende kant staat. Het onopvallende ontwerp is opnieuw uitgevonden voor aanvallers, met een bovenwerk met verhoogde delen voor nauwkeurig dribbelen en passen. Plus een comfortabele voering rond je voet voor een huidachtige pasvorm.


Beste budgetschoen: Umbro Sala CT

Wil je extra comfort in de zaal? Dan ben je bij Umbro aan het juiste adres met de stijlvolle Sala voetbalschoenen. Het zachte synthetische bovenwerk heeft een gewatteerde voorvoet voor een goed balgevoel. Maar Umbro heeft stijl niet overgeslagen, aangezien de schoenplaatjes verkrijgbaar zijn in een grijze en zwarte kleurstelling, waardoor het een opvallende optie is.

Aan de hand van deze lijst van de beste voetbalschoenen van 2023 vind je vast iets van je gading.