Looks

5 kledingtips voor warme dagen

1.     Draag lichte kleuren

Donkere kleuren, en dan vooral zwart, absorberen warmte en houden die vast. Lichte kleuren reflecteren die warmte juist, waardoor lichte kleding koeler aanvoelt. Kies dus voor kleding in wit of pasteltinten, zeker wanneer je veel buiten bent in de zon.

2.     Kies ademende stoffen

Kleding in synthetische materialen, zoals polyester, voelt vaak heerlijk lichtgewicht aan. In de praktijk zorgen deze stoffen er soms voor dat je gaat zweten. Je kunt beter kiezen voor ademende, natuurlijke stoffen. Bamboe, katoen en linnen zijn goede opties. Dergelijke stoffen laten lucht circuleren, waardoor ze je helpen je lichaam koel te houden.

3.     Houd het wijd

Een strak T-shirt op een sportief bovenlijf staat natuurlijk fantastisch, maar beperkt ook de luchtstroom. Kleding die afknelt, zorgt er daardoor voor dat je het nog warmer krijgt. Kies op warme dagen dus voor loszittende kleding. Daar kun je zelf bij je ondergoed al op letten: wijde herenboxers zitten met die hitte veel comfortabeler dan strakke slips.

4.     Draag een pet of hoed

Direct zonlicht kan midden in de zomer al snel leiden tot oververhitting. Bescherm jezelf tegen dat directe zonlicht en draag een pet of hoed. Zo houd je het hoofd koel. Bijkomend voordeel: een hoofddeksel beschermt ook je gezicht en ogen tegen schadelijke uv-straling.

5.     Wees lief voor je voeten

Je voeten hebben het zwaar in de hitte. Blootsvoets lopen is dan vaak lekker, maar kan niet altijd. Moet je toch wat aan je voeten? Kies dan voor lichte en ademende schoenen, bijvoorbeeld sandalen of canvas sneakers. Moet je naar kantoor dichte, nettere schoenen aan? Draag dan in ieder geval sokken die gemaakt zijn van vocht afvoerende materialen, om de kans op zweetvoeten of blaren te verkleinen.